„Andrej Vučić već obezbedio radni i životni prostor u Novom Sadu“

SNS mesecima pre izbora nemilice troši milione samo za zakup novih stranačkih prostorija

16. avg 2015

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) formirala svoj izborni štab za pokrajinske i lokalne izbore, kao i mini izborne štabove za svaki deo grada, a da izborni štab za pokrajinske izbore vodi lično Andrej Vučić, brat predsednika Vlade Srbije.

U saopštenju DS se navodi i da je Andrej Vučić, prema informacijama iz lokalnog SNS, za sebe i svoje ljude već obezbedio radni i životni prostor u Novom Sadu, dok su za potrebe mini izbornih štabova otvorene stranačke prostorije na dvadesetak lokacija u gradu.

„Samo u središnjem delu Bulevara oslobođenja, stranka Aleksandra Vučića je zakupila tri lokala, a istorijski i do sada neviđen slučaj drskosti i bahatosti predstavlja njihovo useljenje u prostorije jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku u Vojvodini – Dnevnika“, piše u saopštenju.

U novosadskoj DS su ocenili da su naprednjaci tim gestom neskriveno pokazali svoj prezir prema osnovnim postulatima demokratskog poretka i života u društvenoj zajednici. „Jer svaka vlast u Srbiji jeste pokazala aspiracije da utiče na uređivačku politiku u javnim glasilima, ali su samo novosadski naprednjaci i javno zaseli u prostorije jednog dnevnog lista i preduzeća u većinskom vlasništvu države“, dodaje se u saopštenju DS.

Gradski odbor te stranke je konstatovao i da je SNS, u ovom trenutku, verovatno najveći zakupac poslovnog prostora u Novom Sadu, na čemu joj treba čestitati.

Letak„SNS je trenutno i jedina brzorastuća  privatna firma u gradu, dok sve druge ili propadaju ili jedva sastavljaju kraj s krajem. Budući da prosečan zakup lokala u koje su se uselili iznosi najmanje 120 evra, a fiksni troškovi još bar 80 evra, prostom računicom se dolazi do podatka da SNS samo za novoiznajmljeni poslovni prostor mesečno treba da plati više od 40 hiljada evra, odnosno približno pet miliona dinara“, istakle su novosadske demokrate.

Da je zaista reč o istorijskom dostignuću, dodaje se, vidi se i po tome što lokalni i pokrajinski izbori po zakonu treba da se održe tek u aprilu sledeće godine.

Demokrate su pitale koliko je para za predizbornu kampanju pripremila SNS, ako već sada, mesecima pre izbora, nemilice troši milione samo za zakup novih stranačkih prostorija. „To pitanje postavljaju i građani Novog Sada, koji su se tokom protekle nedelje javljali Gradskom odboru Demokratske stranke kako bi iskazali svoj revolt zbog toga što već sada ne mogu da mrdnu nigde u gradu a da ne naiđu na postere Aleksandra Vučića u izlozima, te plakate i grafite mržnje prema predsedniku Demokratske stranke“, navodi se u saopštenju DS u Novom Sadu.

U njemu se dodaje i da pitanje odakle SNS pare za nezapamćeno rasipništvo niko ne postavlja, jer odgovor svi znaju.

„Uzeli su ih od građana Novog Sada i Vojvodine, kunući se u svoje ničim dokazano poštenje i rešenost da tobož zaustave korupciju i nezakonito bogaćenje pojedinaca i interesnih grupa. Šta i kako SNS radi u Novom Sadu, najbolje se može videti po tome šta govori o svojim političkim protivnicima. Govoreći o Demokratskoj stranci, naime, naprednjaci do tančina opisuju sami sebe, svoje postupke i namere“, navodi se u saopštenju DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga