DS: Afera ATP Vojvodina ni nakon 10 godina nije razrešena

“Zadužbina Maje Gojković”

21. feb 2015

Demokratska stranka (DS) organizovala je danas protest u Novom Sadu zbog činjenice da ni nakon deset godina nije razrešena afera oko izgradnje međumesne autobuske stanice u tom gradu i Autotransportnog preduzeća (ATP) Vojvodina.

Predstavnici DS su na protestu ispred zgrade nove Međumesne autobuske stanice koja nikada nije puštena u funkciju najavili da će podneti krivičnu prijavu protiv tadašnje radikalske gradonačcelnice Maje Gojković, koja je danas predsednica Skupštine Srbije kao kadar Srpske napredne stranke.

Predsednik novosadskog odbora DS-a Veljko Krstonošić podsetio je da je Novi Sad u ovoj aferi oštećen za 400 miliona dinara i kritikovao nadležno tužilaštvo u tom gradu zbog ocene da je ranija krivična prijava protiv Maje Gojković i njenih saradnika navodno zastarela.

On je podsetio na presudu Vrhovnog kasacionog suda, u kojoj eksplicitno piše kako je Gojkovićeva svesno potpisala štetan ugovor s tadašnjim većinskim vlasnikom ATP Vojvodina Ilijom Devićem i upitao kako je moguće da za tužilaštvo ta presuda nema nikakav značaj.

“Očekivali smo da istragu i kažnjavanje odgovornih zatraži i sadašnji novosadski gradonačelnik Miloš Vučević (SNS), jer je u vreme njegovog mandata grad ostao bez 400 miliona dinara, što ga je verovatno osujetilo u realizaciji razvojnih planova. Vučević, međutim, dosledno ćuti i time i sam postaje saučesnik“, kazao je Krstonošić.

Profesor saobraćaja na Fakultetu tehničkih nauka i predsednik Resornog odbora za saobraćaj u Gradskom odboru DS-a Ilija Tanackov rekao je da čitav posao s izgradnjom nove autobuske stanice na ovoj lokaciji nije bio potkrepljen odgovarajućom stručnom argumentacijom i razlozima.

“U ovom slučaju ni najmanje se nije vodilo računa o interesu grada i stavovima struke, već se gradska vlast borila za neke druge, lične ili grupne, interese“, ocenio je Tanackov.

Na kraju protesta, Omladina Demokratske stranke otkrila je tablu sa natpisom: “Zadužbina Maje Gojković”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga