DS: A šta je sa Mirovićem? SNS: DS proneverio novac za Kamenicu 2

Nove međusobne optužbe

20. okt 2013

Aktivisti omladine Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu tokom vikenda su delili letke u kojima su izrazili podršku svome funkcioneru Borislavu Novakoviću, koji je u pritvoru, zbog navodnih mahinacija sa građevinskim zemljištem u tom gradu.

Na lecima se upoređuju imovinske karte Borislava Novakovića i potpredsednika Srpske napredne stranke i ministra u Vladi Srbije Igora Mirovića.

Omladinci DS-a su naveli da su obojica političara imali „sličan politički razvojni put“ i obojica su bili direktori Zavoda za izgradnju grada u prošlosti, s tim da je Mirović znatno bogatiji od Novakovića, koji „i dalje živi skromno, kao i kada je započinjao poltičku karijeru“.

Deokratska omladina je na lecima ocenila da je reč o „političkom progonu“ Borislava Novakovića.

SNS optužuje pokrajinsku vlast za pronevere u Kamenici 2

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) optuzio je pokrajinsku vlast da je „neodgovornim postupcima“ dovela do neopravdanog kašnjenja u izgradnji i opremanju bolnice Kamenica 2 u Sremskoj Kamenici pored Novog Sada.

SNS je najavio da će šef njihove odborničke grupe u lokalnom parlamentu Aleksandar Milovančev sutra novinarima saopštiti navodne dokaze o nestanku velikih iznosa novca i tragičnim posledicama po zdravlje i živote pacijenata.

Kamenica 2 se gradi u sklopu Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski čelnici su u više navrata isticali da izgradnja kasni zbog neredovnog priliva sredstava u Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, kao i zbog ekonomske krize.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga