Državni udar a nigde države!

Paranormalna organizacija Treća Srbija ekskluzivno, spektakularno razotkrila zaveru za državni udar i obećala da će ga sprečiti svojim golim grudima

09. dec 2014

U maniru tradicije do koje drži, a koja je pod imenima fašizam ili nacionalsocijalizam naročito bila popularna tridesetih i četrdesetih godina prošloga stoleća, paranormalna organizacija Treća Srbija danas je targetirala još jednu potencijalnu žrtvu: optužila je Srđu Popovića i njegovu organizaciju CANVAS da spremaju državni udar u Srbiji!?

Osoba po imenu Miroslav Parović (predsednik PO Tresa, što je skraćenica od: Paranormalna organizacija Treća Srbija, a koga se ljudi pre svega sećaju po tome što je, kako su mediji pisali, svojim automobilom udario starca na biciklu u Novom Sadu) na konferenciji za novinare rekao je da će Srđa Popović uskoro u Pokrajinskoj vladi dobiti značajnu funkciju, a da već duže vreme priprema državni udar u Novom Sadu, koordinišući rad pojedinih političkih stranaka, medija, nevladinih organizacija i udruženja novinara.

Pazite kakav scenario razotkriva osoba Parović: “Pripremaju se velike demonstracije protiv Rusije ispred NIS-a, a pojedini aktivisti će ući u zgradu i osvojiti je te fizički nasrnuti na radnike NIS-a koji su ruske nacionalnosti. Kampanja protiv Rusije i prodaje NIS-a je već počela zahtevima da se građani obeštete za njegovu prodaju, da se poništi energetski sporazum sa Rusijom i uvedu joj se sankcije. Novi Sad se priprema putem opšte medijske hajke o porastu krivičnih dela u tom gradu”.

Oglasila se i osoba koja se predstavila kao potpredsednik PO Tresa, a imena Miroje Jovanović, koji zahvaljujući “naprednoj” gradskoj vlasti, obnaša i funkciju zamenika gradonačelnika Novog Sada. Veli osoba Miroje da će Tres pred Ustavnim sudom Srbije pokrenuti postupak za zabranu CANVAS-a.

A pazite čega se još osoba Miroje dosetila: “Ako demonstranti upadnu u zgradu NIS-a, Rusija će štititi svoje interese i zatražiti da se diplomatski odnosi svedu na najniži nivo, čime će demonstracije i demonstranti uspeti u svojoj nameri da destabilizuju Srbiju.”

I još je kazao da su grafiti “Ovo nije Rusija”, koji su juče osvanuli u Novom Sadu i Kikindi, zapravo deo propagande. Ako bi pogledala u geografski atlas, osoba Miroje bi se verovatno iznenadila činjenicom da Vojvodina uistinu nije deo Rusije.

Ostaje nejasno kako je moguć državni udar tamo gde države uopšte nema, već samo jedan provizorijum. Da države ima, organizacije kao što je Treća Srbija ne bi mogle da postoje i nesmetano deluju, a kamoli da obnašaju nekakvu vlast i upravljaju novcima građana.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga