Država prevarila paore

Subotić upozorava i da je užasno stanje u poljoprivredi odraz katastrofalnog ustavnog položaja Vojvodine, te da je "poslednje vreme da se nešto promeni".

02. jun 2011

Predsednik Vojvđanskog kluba Đorđe Subotić izrazio je podršku vojvođasnkim poljoprivrednicima, te optužio republičku vlat da je prevarila paore.

– Ne mogu se pravila menjati preko noći. Odnos prema poljoprivrednim proizvođačima je odnos Srbije prema Vojvodini! Odluka Republičke vlade je uperena protiv robne proizvodnje. Agrar u razvoju sprečavaju oni koji cenama i zabranama izvoza od Vojvodine i dalje prave socijalnu ili ratnu komoru. Ne mogu ista pravila važiti za sitnu i krupnu robnu proizvodnju. To je tipičan primer centralizovanog političkog sistema – ističe se u sapštenju perdsednika Vojvođanskog kluba.

Subotić navodi i da Vojvođanski klub zabrinjavaju i ponašanje Vlade Vojvodine i Skupštine Vojvodine, jer smatra da su te dve institucije morale stati iza zahteva zemljoradnika i zajedno s njima izborirti se u Republici za normalnije uslove poslovanja.

– Nije dovoljno objašnjenje «mi nismo prava adresa!». To objašnjenje dolazi od istih onih koji su pre četiri ipo godine ubeđivali građane Vojvodine, a time i zemljoradnike da glasaju na referendumu za Ustav, uz obrazloženje da će on omogućiti prosperitet poljoprivredne proizvodnje. Nešto manje od 5 godina kasnije umesto na njivama imamo traktore na vojvođanskim ulicama, bulevarima i putevima – ukazuje on.

Subotić upozorava i da je užasno stanje u poljoprivredi odraz katastrofalnog ustavnog položaja Vojvodine, te da je „poslednje vreme da se nešto promeni“. – Na potezu su ne samo republičke vlasti nego i vojvođanske, posebno imajući u vidu činjenicu da Ustav u Vojvodini nije dobio podršku vojvođana, a time i zemljoradnika – zaključuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga