Društvene mreže za jačanje žena sa sela

Istraživanja su pokazala da više od 80 odsto seoskih žena nakon formalnog obrazovanja nisu imale priliku da učestvuju u dodatnim usavršavanjima

19. nov 2013

Oko 50 žena iz vojvođanskih sela učestvovaće u obuci za korišćenje društvenih mreža, kako bi razvile i unapredile svoje veštine upravljanja gazdinstvima i lakše obezbedile poslovne prilike u ruralnim predelima.

Obuka će se bazirati na unapređenju menadžerskih veština u oblasti prodaje, marketinga, knjigovodstva i pravljenja biznis planova.

Prvi deo obuke, održan tokom novembra, bio je usmeren na korišćenje računara za umrežavanje, sa posebnom pažnjom na korišćenju interneta za traženje informacija, mogućih poslovnih prilika i partnerstava.

Nakon obuke, učesnice su se opredelile delatnosti u oblastima agroturizma i etnoturizma, jagodarstva, dizajna enterijera i nameštaja, pčelarstva, kinologije, organskog povrtarstva, u okviru kojih će kasnije razvijati svoje poslvne ideje.

Kako se navodi u obaveštenju organizatora, istraživanja su pokazala da više od 80 odsto seoskih žena nakon formalnog obrazovanja nisu imale priliku da učestvuju u dodatnim usavršavanjima, što ih čini nekonkurentnima iako se bave raznim poslovima.

Obuke za uvođenje interneta i društvenih mreža u poslovanje na selu imaju za cilj dodatno obrazovanje i povećanje konkurentosti seoskih žena.

Obuka je deo aktivnosti projekta „Poslovno povezivanje žena koje žive u ruralnim područjima” koji u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija realizuju Garancijski fond Vojvodine, Zavod za ravnopravnost polova i Savez nezaposlenih osoba županije Bač-Kiškun.

Projekat je započeo 1. marta, a njegova ukupna vrednost je 81.000 eura.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga