„Drugi Susret“ u konkurenciji za Oskara

Američka filmska Akademija prihvatila je kandidaturu dokumentarnog filma "Drugi susret" reditelja Željka Mirkovića za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2014.

13. avg 2013

Američka filmska Akademija prihvatila je kandidaturu dokumentarnog filma „Drugi susret“ reditelja Željka Mirkovića, rađenog u produkciji Optimistic filma, za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2014.

Posle bioskopskih prikazivanja u Njujorku i Los Anđelesu i kritika koje je dobio od strane „NY Times-a“, „LA Times-„, „Variety-a“ , „Village Voice-a“, „LA Weekly-a“… zadovoljio je sve potrebne uslove i biće jedan od kandidata za Oskara 2014 za dugometražni dokumentarni film.

„U film je uloženo 5 godina iskrene energije i posvećenog rada jer su naše tri porodice, Zoltanova, Dejlova i moja verovale da vrednosti o kojima film govori, kao što su porodica i mir, zaslužuju da budu globalno prepoznate kao vrednosti koje trajno nadahnjuju ljude. Nadam se da će i Oskar komisija koja dalje određuje sudbinu kandidature takođe tako sagledati film i da će se „Drugi susret“ na kraju naći među 5 nominovanih,“ rekao je reditelj i producent filma Željko Mirković.

Film Željka Mirkovića imao je svoju beogradsku i vašingtonsku premijeru tokom jeseni 2012. godine.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga