Drugi napad na prostorije CK13 u poslednjih nedelju dana

Nepoznata osoba bacila je noćas u dvorište Omladinskog centra CK 13 u Novom Sadu eksplozivnu napravu, poznatu kao „topovski udar“

02. avg 2011

Nepoznata osoba bacila je noćas u dvorište Omladinskog centra CK 13 u Novom Sadu eksplozivnu napravu, poznatu kao „topovski udar“, saopštio je Omladinski klub.
Kako se navodi, u trenutku detonacije u dvorištu se odvijala projekcija filma, a „topovski udar“ izazvao je bučnu eksploziju usled koje se dim raširio po čitavom dvorištu, ali niko iz publike nije povređen.
Ovo je drugi napad na prostorije CK13 u poslednja četiri dana, a prethodni se dogodio 28. jula u večeranjim satima, takođe za vreme projekcije filma, kada je kamenicom razbijen prozor kluba.
Policija je izvršila uviđaj nakon 20 minuta.
Omladinski centar najavio je danas da će nastaviti sa aktivnostima i realizacijom programa, na kom su angažovani mladi koji se trude da doprinesu i kritički sagledaju društvo u kom živimo.
„Pozivamo građane i građanke da nam se pridruže u borbi protiv nacionalizma, fašizma, homofobije, u borbi za ljudska prava i prava manjinskih grupa, rodnu ravnopravnost i slobodu izražavanja i poštovanja svih vidova različitosti“, piše u saopštenju.
Omladinski klub doveo je jučerašnji napad na prostorije Islamske zajednice u Novom Sadu i napade na prostorije CK13 u vezu sa nasilnim aktima ekstremnog nacionalizma.
„Apelujemo na efikasnije reagovanje novosadske policije i gradske uprave kojima su građani i građanke Novog Sada ukazali poverenje. Očekujemo od gradske uprave da se počinioci pronađu u najkraćem roku i njihovi identiteti objave javnosti“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga