Dragomir Jankov: Pošto puč – račun na sunce!

Transparentnost se ne može zameniti transparentima. Dakle, račun na sunce! Meteorolozi najavljuju „sunčane periode“.

15. apr 2013

Čak i neuspeli puč ima svoju cenu. Ako je na mitingu u Novom Sadu, 12. aprila 2013. g .bilo 25.000 učesnika (organizatori i MUP navode 30.000) onda je za 50 mesta po autobusu bilo potrebno 500 autobusa. Kolika je cena takvog jednog masovnog transporta u dinarima? Grad je bio oblepljen plakatima, čak i finim, u boji. Učesnici su dobili jednoobrazne zastave i transparente koji su prekrili vidik. Tu su još i sokovi, možda sendviči, tribina, ozvučenje… Koliko je to sve ukupno koštalo ? Drugo pitanje: ko je to sve platio? Ovo pitamo glavne učesnike i oni su dužni da daju odgovor: SNS, SPS, DSS… One koji, inače, najglasnije traže u Skupštini Vojvodine da pokrajinske vlasti polože račune o trošenju novca građana, u Razvojnom fondu Vojvodine i drugde. Ja ih u tome podržavam. Svako mora da položi račune. Ali, neka sada budu i sami principijelni i dosledni – neka polože javno i „transparentno“ račun ovog mitinga. U dinarima, koliko je koštao i ko ga je platio? U protivnom, smatraće se da su korišćeni DRŽAVNI RESURSI ZA PARTIJSKE CILJEVE. Transparentnost se ne može zameniti transparentima. Dakle, račun na sunce ! Meteorolozi najavljuju „sunčane periode“.

Jedno su „stvarni troškovi“. Kolika je , međutim „izgubljena dobit“ ? Potencijalni investitori, kada vide slike unutrašnjih nemira koje su obišle svet, biće dodatno obeshrabreni da ulažu u Srbiji. Koliko to košta? Pored Novog Sada, Dunavom prođe nekoliko stotina turističkih brodova godišnje, a u Grad pristane samo njih oko 70 ! Svi oni koji su videli masovno okupljanje i povorke, plakate gde se traži smrt, kloniće se, naravno ovog grada. A Novi Sad poružnjuje, čak se više i ne kreči. Sezona je a ni jedan ašov novog gradilišta nije poboden. Iza oblepljenih plakata, već sutra će se pojaviti oronuli zidovi. Da li će se popravljati ili prelepiti novim plakatima?

Zatim, u momentu kada je za sporazum o Kosovu pitanje biti ili ne biti, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić svojom izjavom o „TAKOZVANOJ“ VLADI VOJVODINE – praktično „legalizuje“ obaranje ove vlade upotrebom naroda. I to umanjuje šanse da dobijemo datum u pristupanju EU. Kolika je šteta ? Nemerljiva!

„HLEBA I IGARA“. Stari recept za vladavinu narodom. Statistika je objavila da je u Republici Srbiji 2012. smanjena čak i potrošnja hleba, te osnovne sirotinjske namirnice, za 2,4 % ! Smanjite „igre“. Svih vrsta.

Dragomir Jankov (Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga