DRAGOLJUB PETROVIĆ: Uticaj pokretnih stepenica na SNS

Dobro je da aprila 2011. godine aktivisti SNS nisu počeli da protestuju ispred pokretnih stepenica na Terazijama sa parolama: "DS uređuje pokretne stepenice, koje nas vuku unazad, a mi hoćemo samo napred"

22. apr 2017

Oko 2.000 pristalica Srpske napredne stranke okupilo se sinoć ispred zgrade RTS-a na protestu učestvujući u performansu „Gnevnik“ sa ciljem „da se skrene pažnja na cenzuru u medijima u Srbiji“.

Za potrebe simulacije dnevnika RTS-a, od stiropora je napravljen televizijski ekran, a voditelji, pristalice SNS-a, vodili su program, koji je počeo rečima: „Svakodnevno čitate štampu koju uređuje DS, državni dnevnik vas obaveštava da se u Srbiji lepo živi“.

Demonstranti su nosili parole i transparente na kojima je, pored ostalih, bio savetnik predsednika Tadića za medije Nebojša Krstić sa parolom „Ja i DŽesi uređujemo RTS“.
Sve ovo se što se pročitali jesu delovi tekstova dnevne štampe od 21. aprila 2011. godine, baš ono kada je Nikolić Tomislav dovatio da štrajkuje glađu & žeđu iz jednog sasvim glupog razloga – tražio je da se vanredni parlamentarni izbori raspišu do kraja godine, iako su redovni ionako bili obavezujući za početak sledeće godine.

I ko se ne seća, Toma umalo nije bacio kašiku, tačnije – umalo nije bacio zarđalu kašiku – jer mu je Vučić savetovao da gladuje i žeđuje dok god ne ugleda svoju astralnu projekciju na plafonu.

– Kada vidiš sebe na plafonu, pobedili smo – rekao mu je, valjda, tada Vučić, ali se izgleda Dragica setila da ukazivanje Tominog lika na plafonu jeste zapravo pouzdan znak da Toma nije više među nama. Što bi bilo greota.

Te je Toma odustao od štrajka.

U to vreme, aprila 2011, zloglasni Jutjub otkrio je da pojedini aktivisti Srpske napredne stranke ne umeju da koriste ni pokretne stepenice po beogradskim podzemnim prolazima, što ne znači i da ne umeju da koriste televizor, pa su se masovno okupljali ispred RTS-a, tražeći da se prekine sa cenzurom DS u medijima.

Slogan im je valjda bio: „Dosta cenzure DS u medijima. Pustite sad malo nas!“

Obrni – okreni, ispostavilo se da talenat SNS za uređivanje štampe i ostalih glasila daleko veći od talenta DS, jedino što neki i dalje ne shvataju da se pokretnim stepenicama koje idu na dole nikako ne penješ na gore.

Dobro je da tada oni aktivisti SNS, sem ispred RTS-a, nisu počeli da protestuju ispred pokretnih stepenica na Terazijama sa parolama: „DS uređuje pokretne stepenice, koje nas vuku unazad, a mi hoćemo samo napred“.

Zato što tada među njima nije bilo nikoga dovoljno pametnog da im objasni kako pokretne stepenice koje idu na dole, služe da se spuštaš, a one koje idu na gore, služe da se penješ.
Otud je valjda Vučić i bez Tominog bacanja zarđale kašike postao lider te grupe koja ni pokretne stepenice nije uspela da savlada bez uputstva za upotrebu od 100 strana.

Bio je, dakle, april pre šest godina, niko se nije nadao da će oni ovog aprila biti gore, a svi ostali će biti dole. Izgleda da su se pokretne stepenice pokvarile?

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga