DRAGOLJUB PETROVIĆ: Naprednjaci i crni luk

Šta zna dete šta je 200 kila, al' zna dete da ceni rad predsednika Vučića

11. avg 2017

Šta sve možeš u Denveru kad si mrtav – to je već svima poznato.

A šta sve možeš u Gadžinom Hanu kad si naprednjak – saznali smo tek pre neki dan, kada su se naprednjaci iz Gadžinog Hana, takozvani „napredni gadžovani“, nakačili na Fejsbuk da podele slike sa manifestacije održane povodom Ilije Gromovnika.

Tamo su maloletnim fudbalerkama iz fudbalskog kluba Mašinac uvalili zastave Srpske napredne stranke, zato što je valjda Ilija Gromovnik bio jedan od osnivača SNS na jugu Srbije.

– Draga deco! Tradicija koja se vekovima prenosi s kolena na koleno u našem kraju jeste da se o Svetom Iliji slikate sa zastavama SNS i onda fotografije okačite na Fejsbuk! – objasnili su im, biće, „napredni gadžovani“, čuvari narodne tradicije.

Po sistemu – šta zna dete šta je 200 kila – fudbalerke su pozirale sa dve zastave SNS, ali – nasuprot očekivanjima „naprednih gadžovana“ da će te slike videti Onaj Koji Sve Vidi i pohvaliti ih za doprinos širenju reformi među maloletnicima – to je video neki novinar i pitao ih logično: „Zar ovo nije zloupotreba dece u političke svrhe?“

– Ma jok! – rekao je neki lokalni „napredni gadžovan“ – „deca cene rad predsednika Vučića“, te su zato sama uvatila zastave SNS.

Šta zna dete šta je 200 kila, al’ zna dete da ceni rad predsednika Vučića.

– Mnogo voli životinje, a i predsednika Vučića! U Zoološkom vrtu ne mogu da je odvojim od kaveza s majmunima, a u Gadžinom Hanu od naprednjaka i SNS zastava – falilo je još samo da se javi neki presrećni roditelj maloletnih fudbalerki.

Ispostavilo se međutim da se fudbalerke nisu otimale za zastave, ko što kažu naprednjaci, nego su se naprednjaci otimali da im uvale zastave, zato što je prosečan naprednjak majstor da vam uvali nešto što vam ne treba u životu, pa su valjda tako i sakupili 700.000 članova.

Tim metodama i tempom uskoro će brojčano prestići i ukupnu svetsku populaciju Jehovinih svedoka.

Naprednjaci po Srbiji faktički i jesu uznapredovala vrsta Jehovinih svedoka, jedino što vam umesto časopisa „Kula stražara“ uvale SNS zastavu i okače vas na Fejsbuk.

Kao što vas oni dosadni tipovi, Jehovini svedoci, po ulici proganjaju sa pitanjem: „Da li ste razmišljali kako će Bog uskoro uspostaviti pravedan i savršen svet u rajskim uslovima i time opravdati svoju suverenost koja je prema Bibliji dovedena u pitanje u edenskom vrtu?“, tako nekako i naprednjaci, Vučićevi svedoci, imaju ta biblijska pitanja: „Da li ste razmišljali kako će predsednik Vučić uskoro uspostaviti pravedan i savršen svet u rajskim uslovima i time opravdati svoju suverenost koja je prema Kuriru dovedena u pitanje u edenskom vrtu?“

Samo koji dan pre no što su „napredni gadžovani“ zloupotrebili one fudbalerke valjda im rekavši – bolje da okačite zastave SNS na Fejsbuk nego da okačite kopačke o klin – u Gadžinom Hanu održani su tradicionalni Južnomoravski dani crnog luka u Zaplanjskoj Toponici, gde je bilo takmičenje u pripremanju jela u kojima je jedan od glavnih sastojaka crni luk.

Sledeće godine mogu da naprave manifestaciju Južnomoravski dani crnog luka i naprednjaka u Zaplanjskoj Toponici, gde će, recimo, biti takmičenje u pripremanju jela u kojima su jedan od glavnih sastojaka naprednjaci.

Pošto je Srbija došla do faze kada su naprednjaci postali glavni sastojci svega, jedino ih još ne sipaju u špagete i gulaš.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga