Dragana Rakić: SNS sprovodi politički revanšizam nad neistomišljenicima

"Premeštaj na novo radno mesto doživljavam kao odmazdu i politički mobing"

Priredio: Dragana Rakić
30. avg 2017

Odbornica Demokratske stranke u Skupštini opštine Vršac, Dragana Rakić, dan posle izlaska u javnost povodom uvreda koje koj je uputio lokalni portal eVršac, prebačena je na drugo radno mesto u vršačkoj biblioteci, za koje tvrdi da nisu neophodne kvalifikacije koje ona poseduje i ocenila da je reč o revašizmu.

Rakić je za N1 rekla da joj je danas na kraju radnog vremena uručen Aneks ugovora o radu u kome se „radi uspešnijeg i efikasnijeg“ obavljanja posla premešta sa radnog mesta bibliotekara koji je vodio Zavičajno odeljenje Gradske biblioteke u Vršcu na radno mesto bibliotekara.

„Ovaj premeštaj na novo radno mesto doživljavam kao odmazdu i politički mobing zbog svojih političkih stavova iznetih u autorskom tekstu ‘Premijerka protiv Vučića’ objavljenog u Danasu i zbog intervjua datog TV N1. Takođe, ovaj premeštaj doživljavam i kao profesionalnu degradaciju“, rekla je odbornica DS za N1.

Ona objašnjava da je Zavičajno odeljenje jedno od najvažnijih odeljenja svake gradske biblioteke i da se u njemu čuva bibliotečka građa (knjige, časopisi, fotografije, razglednice…) vezana za istoriju, tradiciju i običaje određenog kraja.

Kako kaže, za mesto bibliotekara u Zavičajnom odeljenju pored stručnog znanja potrebne su i dodatne veštine, za koje tvrdi da ih poseduje.

„S obzirom da sam bibliotekarka sa višegodišnjim iskustvom, da sam do sada objavila nekoliko stručnih i naučnih radova, učestvovala na međunarodnim naučnim konferencijama i da trenutno radim doktorski rad na temu iz zavičajne istorije ‘Istorija čitaonica i biblioteka južnobanatskog okruga do 1944’, premeštaj na novo radno mesto, na kome može da radi i bibliotekar početnik, doživljavam isključivo kao politički revanšizam koji SNS sprovodi nad neistomišljenicima„, navodi Rakić.

Kaže da je od direktorke biblioteke, koja je kadar SNS i kojoj je zvanično tek drugi dan na poslu, dobila obrazloženje da nije dovoljno posvećena svom poslu.

„Izgleda da se nastavlja sa prebrojavanjem mojih sremačkih krvnih zrnaca u Banatu, verovatno sa ciljem da me aktuelna vlast zastraši kako bih prestala da ukazujem na lošu društveno-političku situaciju u našoj zemlji“, ističe Rakić.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga