DRAGAN ĐILAS: RTS javni servis građana ili servis SNS-a?

Otvoreno pismo kandidata za gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa direktoru Radio-televizije Srbije Poštova…

19. jan 2018

Otvoreno pismo kandidata za gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa direktoru Radio-televizije Srbije

Poštovani gospodine Bujoševiću,

Da li je RTS zaista Javni servis građana Srbije ili, pak, servis Srpske napredne stranke? Mogao sam ovo pitanje da Vam postavim i ranije, jer opozicije, kao što pokazuju podaci Birodija, na RTS-u gotovo da i nema. Ja Vam ga postavljam sada, zbunjen činjenicom da je u nedelju, u emisiji u kojoj je gost bio Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, gotovo pola sata umesto njega govorio Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke. Predsednik SNS-a je tom prilikom predstavio celu listu svoje stranke za Beograd. Prvog, drugu, trećeg, petog… Svakog pojedinačno. Predstavljanje liste SNS-a pratilo je i kritikovanje, omalovažavanje, podsmevanje svima nama koji nismo naprednjaci, a drznuli smo se da učestvujemo na tim izborima. Oni koji nisu glasali za SNS, a, verujte, ima i takvih, ostali su uskraćeni za fer predstavljanje njihovih kandidata.

Očekivao sam od Vas da, posle takve flagrantne zloupotrebe državne funkcije i zloupotrebe Javnog servisa, tokom narednog dana pozovete svakog od ljudi koji su javno rekli da će se kandidovati za gradonačelnika ili predsednike drugih stranaka koje će učestvovati na izborima i omogućite im da, na istom mestu, i u istom, večernjem terminu, odgovore na lične prozivke i neistine predsednika SNS-a. To se nije desilo, pa Vas još jednom pitam: da li je RTS javni servis građana Srbije ili servis Srpske napredne stranke? Zašto građani Srbije treba svojim novcem da finansiraju bilten vladajuće stranke?

U vreme potpune vučićizacije svih komercijalnih televizija sa nacionalnom frekvencijom, kada ne samo Pink i Happy nego i Prva i O2 iz sata u sat u svoje emisije uključuju kandidate za gradske odbornike SNS-a, odgovornost Vas i RTS-a postaje još veća. Pred Vama je, gospodine Bujoševiću, jednostavan izbor. Ili ćete predstavnicima opozicionih organizacija omogućiti ravnopravne uslove u odnosu na vladajuću koaliciju i pokazati da je Javni servis u službi svih građana Srbije, ili ćete ostati upisani kao novinar koji je, pogazivši profesionalnu čast, pretvorio RTS u stranačku oglasnu stanicu.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga