- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DRAGAN BURSAĆ: Teša Tešanović i 211 telektualaca

Dvjesta dvanaest srpskih (in)telektualaca kletih, ljutih umstvenih guja, vazda na oprezu, apeluje na Narodnu skupštinu i institucije Republike Srbije da se spriječi donošenje zakona o istopolnim zajednicama.

Dvjesta dvanaest heroja, ljudina i ženina – stoji tako na blatobranu otadžbine, familije und porodičnih vrijednosti i u vremenu pandemije, zla i naslja, u vremenu rasizma, homofobije i seksizma, u vremenu najvećih napada na žene, u vremenu segregacije svemoguće, u vremenu vaskrsnuća fašizma, našlo se da određuje ko će s kim i kako u postelju meku. Jer prioriteti!

Dvjesto jedanaest bitnika “nove srpske misli“ blagoslovenih potpisnom rukom protojereja Jovana Plamenaca, zagledanih u ljepote giljotine, kamenovanja, lomače i linča našlo se da apeluje i poziva na homofobno ludilo.

Dvjesto deset junačina sa Borom Đorđevićem, starim anti rok ksenfobom, duma kako spriječiti ljude da se vole i kako im odrediti ko će koga voljeti. To je onaj, znate, što je Slovence nazvao bečkim konjušarima, pa se naselio u Sloveniju uživajući valjda u konjušarskim benefitima slobodne zemlje… 

Dvjesto devet hrabrih sa Tešom Tešanovićem stoji mirno i traži seksističku pravdu za sve nasilnike, huligane i homofobe… A Teša Tešanović je… pa, Teša Tešanović, to je valjda dovoljno.

Dvjesto osam uz Milicu Zavetnicu, hoće dragi Srednji vijek u Srbiji odmah. Nije da ga nema, tu je on, samo treba ustavno-pravni muhur…Naravno, šta bi Milica drugo i htjela, do li primijenjene ljepote Srednjeg vijeka.

Dvjesto sedam…

Dobro, shvatili ste. 

Znači od svih stvari na svijetu, (in)telektualci vajni su našli da potpisuju apele i peticije protiv istopolnih brakova?! 

E pa, telektualci, niste vi “desni intelektualci”, vi ste homofobna, srednjovjekovna, smrdljiva četnička bagra!

Kuso i repato Srpskog sveta u lovu na homoseksualce

A kakvo bi to srednjovjekovlje duhovno, moralno i intelektualno bilo bez znanih nam likova:

Tu je i Bokan, tu je i Kusturica – rediteljski svedržavni duo, ocvalih ideja i zanosa, ubijene enregije i elana, bez inspiracije – naravski ovo za inspiraciju, zanos i ideje se odnosi na Kustu, jer Bokan nikad ništa od navedenog imao nije… Tu je i pojačanje u vidu banjalučkog knjižara Predraga Adamovića i provladinog Dodikovog NGO ublehaša Dane Čankovića… Tu su i crnogorske prosrpske perjanice poput Gojka Raičevića, urednika četničkog smeća od portala IN4S…

I opet ste shvatili…

Skupilo se kuso i repato društvo, s konca i konopca, sve ubijeđeni nacionalista, desničar i protočetnik iz Srbije uže, iz dva frljava oka u glavi-eniteta Republika Srpska i nanovosvojene Crne Gore, pa popuju kako će i ko kada sa kim u krevet, pod isti krov i u brak. 

Kad smo kod popovanja, namjeno pomenuh prvog u nizu  protojereja Jovana Plamenaca, jer su (in)telektualci vajni u predzadnjoj tački svog apela kazali i ovo:

Apelujemo na najširu javnost i tradicionalne crkve i verske zajednice da reaguju i da svi zajedno odbranimo pravo na slobodu i na budućnost ovoga naroda

Pa da, ipak sav njihov desničarski egzibicionizam i crno performerstvo će pasti u vodu ukoliko SPC, najjača nevladina-vladina organizacija u Srba, ne kaže amin. A kazaće sigurno! Uz vječnu premisu mikrpopenis zajednice, koja se boji rodu svome i kurcu svome ukoliko se legalizuje homoseksualni brak, mudro se baca kolačić sa duginim bojama u Porfirijevo dvorište. Sad valja novopečenom patrijarhu procijeniti jesu li mu u budućnosti preči ocvali Bećković, Čorba, Kusta ili njegov istinski gospar Vučić. A vučić je, mora se priznati, opet sjajno doigrao, ne radeći ništa. Samo je pustio tzv. opoziciju i “slobodnomisleće“ da budu ono što jesu i da se valjaju u blatu sopstvenog nacionalizma i gluposti.

Nego, kad čitam imena ovih potpisnika, dozvolite mi da budem malo subjektivan: Sve mi se čini da je grupa ovih nesrećnika i nesrećnica silno zabrinuta za svoje krevete, ruke i brakove, za svoj položaj moći u porodici i društvu pa učitava srednjovjekovlje oduzimajući osnovna ljudska prava drugim ljudima u trećoj deceniji 21. vijeka. 

Pedera iz svoja 4 zida pravo na lomaču!

Na koncu, biće onih koji će reći, kake veze ima Teša Tešanović, Milica Zavetnica i Bora Đorđević sa intelektualštinom u Srba? Imaju itekakve! Oni su ugaono kamenje, da ne kažem gumno i transmiter na kome uz doping Bećkovića, Kustuice, Bokana, akademika Baste, Ocića i Pipera, grije plamenik pakla na Balkanu. 

Doslovno, kad pročitate spisak ovh ljudi, ovih apelanata bezumlja, znate gdje je Srbija i zašto je tu gdje jeste. I ovo nije (samo) pitanje istopolnih zajednica, ne – ovo je pitanje svih manjina, manjinskih prava, ovo je pitanje slabijeg, pitanje ugroženog i njegove zaštite. Ovo je pitanje svih pitanja u civilizovanom svijetu, odnosno institucionalni i uobličen linč-model u Srbiji. 

Kad običnom „Zadruga“ zaluđeniku (jednom iz naroda) koji je odavno navučen na SNS sendviče dvojac Teša&Kusta ili Čorba&Bokan kažu “stop istopolnim zajednicama“, jednako da su rekli “izvuci pedera iz ona njegova 4 zida i pravo na lomaču“. I tako se u konačnici daje onaj legitimitet-prećutni, a najpostojaniji za svako nasilje koje se dešavalo, koje se dešava i koje će se dešavati. 

Ili kako to sociolog Dario Hajrić sjajno sroči i složi u svom tvitu:

“Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu: da potpiše peticiju protiv donošenje zakona o istopolnim zajednicama.“

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!