Dosta je bilo: Vučić da podnese ostavku i raspiše vanredne izbore

"Vučićev cilj da Srbiju pretvori u svoj feud"

15. feb 2017

Pokret „Dosta je bilo“ ocenio je danas da je ulazak premijera Aleksandra Vučića u predsedničku kampanju s pozicija premijera duboko nemoralan i nedemokratski i da se time gazi Ustav i princip podele vlasti, zbog čega bi morao da podnese ostavku i raspiše vanredne parlamentarne izbore.

„Kao što je od početka lagao da se neće kandidovati za predsednika Srbije, iako smo svi znali da nema nijednog drugog kandidata, podjednako je jasno da namerava da zadrži i mesto predsednika Vlade, gde će ga zameniti neka od njegovih lutki, kao i da će ostati predsednik vladajuće stranke“, navodi se u saopštenju „Dosta je bilo“.

„Dosta je bilo“ je naveo da je Vučića cilj da „Srbiju pretvori u svoj feud“.

Svi njegovi potezi do sada vodili su ka uništavanju demokratskih institucija i procedura i njegova kandidatura za predsednika Srbije je finalizacija tog za Srbiju pogubnog, retrogradnog procesa“, navodi „Dosta je bilo“.

Taj pokret je ocenio da će kampanja biti vođena na kontrolisanim medijima i zloupotrebom resursa države koju je Vučić, kao predsednik Vlade, sebi podredio.

„Bez slobodnih medija i sa razrušenim institucijama, sa tužilaštvom i sudstvom koje služi ne da procesuira, nego da štiti kriminalce bliske Vučiću, predsednički izbori ne mogu biti slobodni ni demokratski. Bez raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora Srbija će se suočiti sa velikim bezbednosnim izazovima i nestabilnošću jer će izvršna vlast ostati u rukama lutkara koji ima podršku oko 30 odsto građana, podršku koja se zasniva na kontrolisanim medijima“, dodaje se.

Pokret „Dosta je bilo“ ponovio je da će strategiju za naredne izbore saopštiti nakon što predsednik vlade nedvosmisleno kaže ko će mu biti kandidat na predsedničkim izborima i da li će biti održani i vanredni parlamentarni izbori.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga