Dosta je bilo: Upravni sud uvažio našu žalbu

"Očekujemo da PIK odmah proglasi listu i da ne pribegava daljim političkim manipulacijama"

17. apr 2016

Pokret „Dosta je bilo“ saopštio je danas da je Upravni sud uvažio žalbu te stranke na rešenje Pokrajinske izborne komisije (PIK) o odbijanju liste kandidata za izbore u Vojvodini i izrazio očekivanje da će ta komisija odmah proglasiti listu tog pokreta.

„Očekujemo da PIK odmah proglasi listu ‘Dosta je bilo’ i da ne pribegava daljim političkim manipulacijama. Mada, ne bi nas iznenadilo da nastave sa pokušajima blokade celog izbornog procesa u Vojvodini“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da Upravni sud ima pravne mogućnosti da još 48 sati sprečava taj pokret da vodi predizbornu kampanju, a ocenjeno je i da je sada potpuno jasno da su odluke PIK bile „proizvod političke manipulacije izazvane strahom od rastućeg rejtinga Dosta je bilo – Saša Radulović“.

„Upravni sud je očigledno bio pod velikim političkim pritiscima kad je odlučivao o našoj žalbi. Sudije nisu mogle da odbiju žalbu jer je sva dokumentacija jednostavna i jasna, ali nam je probijanjem zakonskih rokova od 48 časova oduzeo dragoceno vremene za kampanju“, dodaje se u saopštenju pokreta.

Pokrajinska izborna komisija ranije je odbacila izbornu listu „Dosta je bilo“ jer smatra da ju je podnelo neovlašćeno lice, a ne grupa gradjana koju svojim potpisima može osnovati najmanje deset birača.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga