Dosta je bilo: SNS sprovodi čistke na RTV-u

“Najoštrije osuđujemo naprednjačke obračune sa novinarima i manipulacije javnim mnjenjem"

02. avg 2016

Vojvođanski odbor Pokreta Dosta je bilo optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da je izvršila “politički udar” na Radio-televiziju Vojvodine (RTV) i da sprovodi “čistke” unutar redakcije te medijske kuće.

“Iz informativnog programa televizije u roku od 24 sata smenjeno je čak 14 urednika i voditelja, pet televizijskih novinara je prebačeno sa televizije na radio, 22 honorarca su otpuštena ukinute su tri značajne i gledane političke emisije a protiv njihovih autora i novinara vodi se medijska hajka u tabloidima i stranačkim saopštenjima”, naveo je Dosta je bilo u saopštenju za javnost.

Taj pokret je dodao da su svi koji su učestvovali u novinarskom protestu Podrži RTV pod pretnjom da će “nad njima biti sprovedena politička odmazda i da će biti otpušteni”.

Dodaje se da se na mesta smenjenih ili otpuštenih novinara dovodi kadar koji nije obučen jer je do tada “čitao vremensku prognozu ili se nikad nije bavio novinarstvom”.

“Najoštrije osuđujemo naprednjačke obračune sa novinarima i manipulacije javnim mnjenjem kojima se SNS služi o trošku svih građana”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga