Dosta je bilo: EU da prestane direktno da podržava Vučića

"Neshvatljivo je da lideri EU na direktan način učestvuju u zloupotrebi funkcije predsednika vlade i kampanji Aleksandra Vučića za predsednika Srbije"

14. mar 2017

Pokret Dosta je bilo optužio je danas lidere Evropske unije (EU) da učestvuju u predsedničkoj kampanji Aleksandra Vučića i pozvao ih da “sačuvaju makar privid neutralnosti” u aktuelnoj kampanji u Srbiji i otkažu sve predizborne posete kandidata vladajuće partije.

„Danas je najavljena poseta Aleksandra Vučića, kao predsednika vlade i ujedno i kandidata za predsednika Srbije, Angeli Merkel usred predizborne kampanje. Neshvatljivo je da lideri EU na ovakav direktan način učestvuju u zloupotrebi funkcije predsednika vlade i kampanji Aleksandra Vučića za predsednika Srbije“, piše u saopštenju.

Taj pokret je dodao da je nezabeleženo u istoriji demokratskih društava da predsednik vlade suspenduje skupštinu i da se sa mesta predsednika vlade kandiduje za predsednika Srbije.

„Ovo izgleda nimalo ne smeta ni Angeli Merkel, ni Federiki Mogerini, niti bilo kom drugom zvaničniku EU. U Nemačkoj je odlukom Saveznog suda iz 1977. godine zabranjeno upravo ovo što Vučić radi. U svakom Dnevniku RTS-a, Vučiću kao predsedniku vlade i ostalim ministrima u njegovoj vladi, posvećeno je više od polovine ukupnog trajanja Dnevnika što predstavlja očiglednu i besramnu zloupotrebu aktuelne političke funkcije. U uređenim demokratijama, to je nezabeležena i nedozvoljena praksa“, navodi Dosta je bilo.

Ocenili su da je “birokratija EU potpuno izgubila kompas“ i žrtvovala sve proklamovane vrednosti zarad svojih kratoročnih interesa, koji su duboko suprotstavljeni životnim interesima građana Srbije za uređenom zemljom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga