Đorđević: Raspad Jugoslavije još nije završen

Dilema "Kosovo ili EU" je plavušina dilema

07. nov 2011

Sociolog Mirko Đorđević izjavio je večeras da proces raspada SFR Jugoslavije još uvek nije završen. “Još uvek se nije sve raspalo u Jugoslaviji, jer što smo manji, veće su šanse da se još raspadamo”, rekao je Đorđević na tribini u Zrenjaninu.

On je ocenio da velika većina građana Srbije veruje da Srpska pravoslavna crkva (SPC) može rešiti sve probleme, uključujući i problem Kosova. “To je velika laž. SPC može da reši samo svoj status na Kosovu”, rekao je Đorđević.

Novinski pisac Teofil Pančić ocenio je da je dilema “Kosovo ili EU” zapravo “lažna, glupa, nepostojeća, izmišljena i iskonstruisana dilema”. “To je zapravo dilema kao kada se u vicu plavuša pita da li se pravilno kaže Irak ili Iran”, rekao je Pančić.

Književnik Laslo Vegel ocenio je da moramo da sahranimo svoje mrtve, pošteno i bez mržnje, kako bismo mogli da nastavimo dalje u budućnost.

Na večerašnjoj tribini promovisane su “Priče iz donjih predela” Lasla Vegela, “Balkanska lađa u oluji” Mirka Đorđevića i “Plavušina dilema” Teofila Pančića, koje je izdala novosadska “Cenzura”. Tribinu u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” organizovalo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine a podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informacije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga