ĐORĐE SUBOTIĆ: Nekada smo imali Jovu Dejanovića, a danas Miloša Vučevića

Dejanović otvorio Most slobode, a Vučević parking za bicikle...

22. nov 2015

Bio sam na promociji knjige Jovana Dejanovića „Moje novosadske i druge godine“. Puna sala „Pera Dobrinović“ u Srpskom narodnom pozorištu.

Video porukom se oglasio i aktuelni gradonačelnik Miloš Vučević, koji je rekao: „sledim politku Jovana Dejanovića“, i bla, bla..

Jovan Dejanović je jedini koji je u istoriji grada izabran i drugi mandat za gradonačelnika.

Za vreme njegovog sedmogodišnjeg mandata i u vreme suštinske autonomije Vojvodine po Ustavu SFRJ iz 1974. godine u Novom Sadu, koji je tada bio glavni grad Vojvodine, izgrađeno je pet osnovnih škola, šest vrtića, rekonstruisana je kompletno vodovodna, toplovodna i elektro mreža, uređen je Dunavski park… Napravljena je pešačka zona u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, a saobraćaj je izmešten iz strogog gradskog jezgra… Zaposlenih je bilo oko 120 hiljada, razvijali se proizvodni kapaciteti… Alarm za uzbunu je zvonio kada se broj nezaposlenih bližio cifri od 5.000. Konačno, izgrađeni su: nova zgrada SNP-a, Spens i Most slobode. Zanimljivo je da je Jovan Dejanović za sve to vreme presekao vrpcu i otvorio samo jedan objekat: Most slobode!

Aktuelni gradonačelnik sada otvara parkiralište za iznajmljivanje bicikla i rupu za izgradnju govornog semafora…

To je izgleda red stvari.

Tužno!

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga