Dopisnik Večernjih napao novinarku Kikindskih

Redakcija Kikindskih saopštila je danas da je dopisnik Večernjih novosti iz tog grada Milan Ivetić fizički preti…

25. sep 2008

Redakcija Kikindskih saopštila je danas da je dopisnik Večernjih novosti iz tog grada Milan Ivetić fizički pretio i vređao novinarku Kikindskih i novosadskog Dnevnika Milomirku Milu Melank tokom jedne konferencije za novinare. U saopštenju Kikindskih navedeno je da je Ivetić tokom konferencije za novinare Srpske radikalne stranke preksinoć u hotelu Narvik, u momentu dok je Melankova fotografisala ucesnike konferencije, počeo da je psuje i vređa i da joj preti da će joj „otkinuti glavu“. Kikindske su navele da je Ivetić i ranije pretio novinarima u Kikindi, kao i da je Mila Melank ovog puta pretnje prijavila policiji.
Redakcije Kikindskih i Dnevnika uputile su protestno pismo direktoru Večernjih novosti Manojlu Vukotiću od koga su zatražili da se oglasi povodom ovog događaja. „U suprotnom, smatraćemo da podržavate, a time i pospešujete nedolično i protivzakonito ponašanje Milana Ivetića“, navele su ove dve redakcije koje su o incidentu obavestile i Ministarstvo kulture, pokrajinski sekretarijat za informacije i novinarska udruženja.
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudili su Ivetićeno nasilničko ponašanje i zatražili reakciju policije i pravosuđa, ali i matične redakcije napadača.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga