#Doniraj

Dragi čitaoci, kolege i prijatelji,

Slobodno, objektivno i potpuno informisanje uvek su bili osnovni motivi našeg rada. Kako bismo vam donosili najbolje i najvažnije priče, nalazili smo i nalazimo različite načine da očuvamo standarde i kodeks novinarske profesije koja doprinosi izgradnji kritičke javnosti i društva slobodnih građana. U vremenu kada je sloboda medija ozbiljno ugrožena, mi ostajemo jedino odgovorni interesu javnosti, odnosno – vama, našim čitaocima. Uvereni smo da jedino zajednički možemo da pomerimo stvari. Zato smo u okviru redakcije portala Autonomija na srpskom i mađarskom jeziku i Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) pokrenuli onlajn platformu za podršku našem radu, odnosno servis za donacije čitalaca.

Naši novinari i urednici pripremili su nova rešenja koja će nam omogućiti da postanemo bolji i efikasniji, a po ugledu na neke od najvećih svetskih medija koji takođe podršku nalaze u saradnji sa čitaocima. Nema slobodnih medija bez savezništva sa građanima, kao što nema slobode govora bez slobodnih medija!

Naša ekipa je rasla i razvijala se, prošli smo i teške i uspešne trenutke, i za sve to vreme najveću podršku dobijali smo od vas, jer ste upravo vi ti koji prepoznaju vrednosti i teme kojima se svakodnevno bavimo. Naši portali postali su oaza kritičkog mišljenja, a naši novinari saveznici građana širom Vojvodine, Srbije, prostora nekadašnje Jugoslavije i sveta. Poverenje koje smo uspostavili motivisalo nas je da napravimo iskorak ka zajedničkoj saradnji.

Šta od toga imamo i vi i mi? Imamo savez građana i novinara! Imamo savez hrabrih. A hrabri mogu preživeti ne samo ako se budu držali zajedno, već pre svega ako se budu umrežavali i povezivali.

Zašto je potreban takav savez i vama i nama? Zato što živimo u okruženju u kojem je kritika označena kao „napad“ umesto kao „podsticaj za napredak“. Zato da bismo mi nastavili da objavljujemo kvalitetne istraživačke i analitičke članke, kvalitetne kolumne, reportaže, vesti i izveštaje… I zato da biste vi bili upoznati sa svim odlukama, događajima i pojavama koji kreiraju ili određuju odnose u društvu.

Osim toga, naši portali su svojevrstan hub za mlade, talentovane novinare, koji često u našim medijima prvi put dobijaju šansu da objavljuju svoje tekstove uz pomoć i podršku iskusnijih kolega. Želimo da nastavimo da radimo sa novim generacijama i doprinesemo da i buduća medijska scena dobije najkvalitetnije stručnjake, kako je ne bi progutali proizvođači i prenosioci lažnih vesti, odnosno – lažovi.

Klikni i pokaži da nas ima!

https://donations.ndnv.org/
Podrži slobodno novinarstvo!

Takođe, želimo da nastavimo da pišemo i izveštavamo na mađarskom jeziku, kako bi i ova zajednica imala medij koji nije „zagađen“ uticajem političara i ostalih „moćnika“ na uređivačku politiku.

Želimo da svaka lokalna vlast čuje pitanja naše istraživačke redakcije – pitanja koja ste im postavili vi i koja vi smatrate da su važna za vaše živote i odluke!

Da bi naši portali mogli nesmetano i samostalno da rade potrebno je da Autonomije i VOICE imaju kontinuiranu podršku građana, a o tome koliko je novca prošlo kroz naš novi onlajn sistem za doniranje, moći ćete da se informišete na brojaču. Mi ćemo vas redovno obaveštavati o tome na šta i kako je vaš novac potrošen i koje priče vam donosimo upravo zahvaljujući toj podršci.

Našim donatorima, pored kvalitetnog novinarstva koje nije besplatno, poklanjaćemo i zanimljive poklone (perkove) u znak zahvalnosti što nas podržavate.

Ukoliko niste u situaciji da novčano podržite rad naših novinara, značilo bi nam i da ovaj tekst i informacije o mogućnostima doniranja proširite dalje – podelite na vašim društvenim mrežama, pošaljete e-mail ili poruku na Viberu i WhatsAppu… ili nas pomenite na kafi s prijateljima.

Zahvaljujemo se na vašoj dosadašnjoj podršci i pozivamo vas da se uključite u novu fazu razvoja naših portala i našeg istraživačkog centra.

Pokažimo da nas IMA!
Hrabre priče za hrabre ljude!

Veliko hvala!

Vaši
Autonomija, Autonomija.HU i VOICE

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga