Doktorandu Mići Đurđevu dodeljena nagrada „Janko Hodolič“ za najboljeg mladog istraživača

Nagrada nosi ime po profesoru doktoru Janku Hodoliču, idejnom tvorcu konferencije

08. dec 2018

Doktorand Mića Đurđev ovogodišnji je dobitnik nagrade „Profesor doktor Janko Hodolič“ za najboljeg mladog istraživača u 2018. godini.

Mića Đurđev je rođen 1988. godine i zaposlen je na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u svojstvu saradnika u nastavi.

On je student treće godine doktorskih studija mašinstva. Nagradu je dobio kao prvi autor na radu “Optimizacija redosleda izvođenja zahvata obrade primenom algoritma grbavog kita”.

Nagrada se dodeljuje najboljem mladom istraživaču do 35 godina starosti, u okviru Međunarodne naučne konferencije „Etikum 2018“, koja se ove godine održava po 12. put i nosi naziv „Metrologija i kvalitet u proizvodnom mašinstvu i zaštiti životne sredine“.

Na konferenciji koja se održava od 6. do 8. decembra u Novom Sadu učestvuju istraživači i naučnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Austrije, Mađarske, Slovačke, Poljske, Češke i Srbije.

Predsednik Programskog odbora konferencije Đorđe Vukelić zahvalio je svim učesnicima koji se bave kontrolom kvaliteta, ne samo na tehničkim falkultetima, već i na medicinskim, stomatološkim i sličnim fakultetima.

Idejni tvorac konferencije bio je Janko Hodolič. „Janko je bio prvo naš učitelj, a nakon toga i šef, kolega i saradnik, a sve to vreme naš drag i veliki prijatelj“, kazao je Đorđe Vukelić.

Janko Hodolič (1950-2015) bio je profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Za veliki doprinos promociji nauke, on je 2006. godine promovisan u počasnog doktora nauka Tehničkog univerziteta u Košicama, u Slovačkoj.

Bio je gostujući profesor na Slovačkom tehničkom univerzitetu u Bratislavi i na Centralnoevropskom koledžu u Skalici, u Slovačkoj.

Objavio je više od 450 stručnih radova kao autor i koautor i učestvovao je u realizaciji više od 50 naučnih i istraživačkih projekata u nacionalnim i međunarodnim okvirima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga