Dogtoberfest: Otkačena zabava za pse i vlasnike

Ova humanitarna manifestacija u organizaciji udruženja St Francis Service Dogs propraćena je čitavim nizom dešavanja u kojima su psi imali glavnu ulogu - od parada, do ronjenja i drugih aktivnosti

16. okt 2012

Ovogodišnji (deveti po redu) Dogtoberfest okupio je oko četiri hiljade ljubitelja pasa i njihovih četveronožnih prijatelja u Jacksonvilleu (Florida).

Ova humanitarna manifestacija u organizaciji udruženja St Francis Service Dogs propraćena je čitavim nizom dešavanja u kojima su psi imali glavnu ulogu – od parada, do ronjenja i drugih aktivnosti. Iz godine u godinu, ovaj događaj privlači sve više ljudi i pasa.

St Francis Service Dogs je organizacija koja se bavi obučavanjem pasa za pomoć osobama sa invaliditetom. Ne primaju nikakav novac od države i u potpunosti zavise od donacija i događaja na kojima skupljaju sredstva.

Ovogodišnji događaj je uključio i tematske aktivnosti poput psećeg limba, bacanja kocke i Hajde da sklopimo pseći dogovor. Vlasnici su svoje pse mogli da počaste psećim lizalicama te da ih opuste u psećem spa centru.

Ljubimci su se takmičili u četiri kategorije: najsmješniji kostim, najstrašniji kostim, naj-timski duh i najbolji par.

(Radio Sarajevo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga