“Dogodilo se u Ečki” Tibora Varadija

Sa prethodne dve knjige – „Spisi i ljudi“ i „Put u juče“ ‒ čini jedinstvenu trilogiju u kojoj se dodiruje i pretapa svet sudskih akata i svet književnosti

05. maja 2019

Dokumentarni roman “Dogodilo se u Ečki” akademika dr Tibora Varadija, biće predstavljen u salonu Narodnog muzeja Zrenjanin 9. maja, u 19 časova.

Roman „Dogodilo se u Ečki“ treća je knjiga Tibora Varadija nastala na osnovu spisa iz porodične advokatske kancelarije, osnovane krajem 19. veka. Sa prethodne dve knjige – „Spisi i ljudi“ i „Put u juče“ ‒ čini jedinstvenu trilogiju u kojoj se dodiruje i pretapa svet sudskih akata i svet književnosti. Knjiga prati istorijat plemićke porodice Lazar – Harnonkur – Palavičini, sve kroz sudske predmete i živote nekoliko generacija koji su bili klijenti advokatske kancelarije Varadi, koja ih je zastupala u preko sto sudskih sporova. O romanu će govoriti izdavač Bora Babić, direktor GNB Milan Bjelogrlić, književnik Ivan Ivanji i prof. dr Milivoj Nenin. Promociju organizuju izdavačka kuća „Akademska knjiga“ iz Novog Sada, GNB „Žarko Zrenjanin“ i Narodni muzej Zrenjanin.

(Danas, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga