DOĐITE NA PROTEST: NISI SAM NA ULICI!

Građani će predati peticiju i zahtev da spreče bahaćenje pojedinaca na novosadskim ulicama i čuvaju našu i bezbednost naše dece u saobraćaju.

26. jul 2010

POZIV GRAĐANIMA I GRAĐANKAMA NOVOG SADA

Nakon poslednjeg u nizu tragičnih događaja koje su izazvali neodgovorni i „bahati“ učesnici u saobraćaju, kada je vozač motocikla usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka koji je prelazio jednu od glavnih gradskih saobraćajnica na obeleženom pešačkom prelazu u sred popodneva, grupa građana odlučila je da organizuje protestnu šetnju Bulevarom oslobođenja kojom bi pokazala da je krajnje vreme da zajedno reagujemo i za početak pokažemo da nas ima dovoljno koji jasno i glasno mogu da kažu – dosta je!

Protestna šetnja pod sloganom „Nisi sam na ulici“, održaće se 3. avgusta 2010. godine. Pozivamo građane i građanke da nam se u 18 časova pridruže u Limanskom parku, odakle ćemo Bulevarom oslobođenja krenuti prema sedištu Policijske uprave Novi Sad, na Bulevaru kralja Petra I, gde ćemo nadležnima predati peticiju i zahtev da spreče „bahaćenje“ pojedinaca na novosadskim ulicama i čuvaju našu i bezbednost naše dece u saobraćaju! Povorka će na mestima na Bulevaru oslobođenja, na kojima su naši sugrađani tragično nastradali, zastati i polaganjem cveća odati im poštu.

Protest je do sada podržalo više udruženja građana, poput novosadskog Udruženja Roditelj, Komiteta za bezbednost saobraćaja,  Kancelarije za mlade u Sremskim Karlovcima, Regionalnog mirovnog centra Sremski Karlovci, kao i moto klubovi čiji će članovi pratiti povorku na motorima. Takođe, protest su svojim potpisima već podržali brojni Novosađani i Novosađanke, kao i članovi Fejsbuk grupe „Patologija saobraćajne svakodnevnice“.

Poziv da svojim prisustvom podrže protest uputićemo i gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću, predsedniku pokrajinske Vlade Bojanu Pajtiću, članu Gradskog veća zaduženom za saobraćaj Siniši Bubnjeviću, v.d. načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevanu Krstiću, ali će poziv da nam se u Novom Sadu pridruže biti upućen i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i predsedniku Republike Borisu Tadiću.
Takođe, na novosadskim ulicama smo već počeli sa prikupljanjem potpisa koje ćemo zajedno sa zahtevom predati nadležnima. Potpise ćemo prikupljati i narednih dana, kao i tokom same protestne šetnje.

Molimo Vas da u skladu sa mogućnostima medijski podržite skup i ostale naše aktivnosti! Hvala!

protest03082010@gmail.com

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga