Dodeljene nagrade za najbolje poslovne ideje

Na Konkurs za najbolje poslovne ideje, koje bi trebale da doprinesu turističkoj ponudi Novog Sada, pristiglo je ukupno 45 projekata, a najboljih deset Razvojna banka Vojvodine i Fondacija „Stejt of Egzit“ podržale su sa po 1.000 evra

29. jun 2011

Razvojna banka Vojvodine (RBV) i Fondacija „Stejt of Egzit“ (The State of Exit) dodelile su danas novčane nagrade za najbolje poslovne ideje koje će biti realizovane uoči i tokom ovogodišnjeg muzičkog fastivala Egzit. Na Konkurs za najbolje poslovne ideje, koje bi trebale da doprinesu turističkoj ponudi Novog Sada, pristiglo je ukupno 45 projekata, a najboljih deset podržano je sa po 1.000 evra.
Izvršna direktorka RBV Biljana Jovanović rekla je da se banka odlučila da podrži rad Fondacije, jer je Egzit festival jedan od najboljih brendova Srbije i projekat koji je uspešno prošao kroz vremena koja su iza nas.
„Mi smo podržali deset najjačih ideja koje će poboljšati turističku ponudu grada. Ideje su jako dobre i zaslužile su da dobiju finansijku podršku naše banke“, rekla je Biljana Jovanović.
Porparolka Egzita Bojana Kovačević rekla je da je ovo treća velika akcija kojom Fondacija za samo godinu dana postojanja podržala dobre ideje i talentovane studente i najavila da će sličnih akcija biti i u narednom periodu.
Za najbolju ideju proglašen je projekat Nebojše Đorđevića „Cikloturizam“, u okviru koje će biti organizovane biciklističke ture po Novom Sadu, a turistima će biti prikazana mesta koja retko imaju prilike da se vide prilikom turističkih poseta gradu.
Mnogi projekti nude korisne podatke o lokacijama koje bi turisti trebali da posete tokom boravka u Novom Sadu, cene ugostiteljskih usluga, smeštajnih kapaciteta i prevoza, a sredstva od RBV-a dobili su i projekti iz oblasti umetnosti.
Jedan od nagrađenih projekata predviđa postavljanje panoa sa znamenitim ličnostima Novog Sada pored kojih će posetioci Egzit festivala moći da se fotografišu, a među nagrađenima je i projekat privremenog hostela koji je grupa mladih otvorila u jednom stambenom objaktu u centru grada.
Prema oceni pokretača ovog neobičnog konkursa, većina poslovnih ideja bile su vrlo originalne, a neke od njih nisu dobila sredstva jer su predviđala mnogo više vremena ili para da bi bile uspešno realizovane.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga