Dodeljene godišnje medijske nagrade za toleranciju

Dobitnici su novinari portala Vajs, televizije B92 i nedeljnika Vreme

16. nov 2015

Novinari portala Vajs, televizije B92 i nedeljnika Vreme dobitnici su ovogodišnjih Godišnjih medijskih nagrada za toleranciju, koje su im uručene danas u okviru konferencije „Srbija na putu ravnopravnosti i tolerancije“, koji je povodom Međunarodnog dana tolerancije organizovan u Beogradu.

Za reportažu odnosno dokumentarni film „PozHIVtivan sam“ nagrađena je novinarka Vajsa (Vice) Sandra Mandić, za TV prilog „Dva lica veterničkog doma“ nagrađena je novinarka TV B92 Jovana Uhrin, a za tekst „I država siluje, zar ne?“ nagrađena je novinarka nedeljnika “Vreme” Jovana Gligorijević.

U okviru svečanosti dodeljena su i priznanja za drugo i treće mesto u sve tri kategorije.

Priznanja su uručili Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i šef Misije OEBS-a u Srbiji Peter Burkhard.

Kako je rečeno, na konkurs, koji je trajao od 20. septembra do 15. oktobra, pristiglo je blizu 50 medijskih radova.

U žiriju su bili profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Veselin Kljajić, profesorica Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda Jelisaveta Blagojević, predstavnica Udruženja novinara Srbije Jelena Spasić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović.

U žiriju su bili i predstavnica Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dragana Prodanović, šefica Odeljenja za medije u misiji OEBS-a u Srbiji Gordana Janković i šefica kabineta poverenice za zaštitu ravnopravnosti Antigona Andonov.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga