Do sada najmasovniji protest u Novom Sadu: Vučić krenuo u oproštajnu turneju Srbijom

"Oslobodićemo ovo društvo kada lažni car abdicira i pobegne svojim letećim automobilom negde na Istok"

08. feb 2019

Na do sada najmasovnijem protestu u Novom Sadu, na kojem se po hladnom vremenu okupilo blizu 10 hiljada ljudi, demonstranti su poručili da neće odustati od protesta sve do smene aktuelnog režima.

Na čelu kolone bio je veliki transparent „Jedan od pet miliona“, sa kamiona je puštana muzika preko razglasa, građani su duvali u pištaljke i nosili zastave Vojvodine i Srbije i uzvikivali “Vučiću, lopove”.

Građani su nosili transparente: „Stop fašizmu“, „Novi Sad je naš glavni grad“, „Ja volim Vojvodinu“, „Gde ima vlasti, nema slobode“, „Sindikat zaposlenih policije uz narod“, „Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti“, “Vojvodina, moja domovina”, “Privatni izvršitelji – javna pljačka”, “Pričaju da je bolje, a u pošti nikad gore”, “Smrt fašizmu i kapitalizmu”.

Demonstranti su nosili i transparent sa likom ubijenog mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke, zbog kojeg građani mesecima protestuju tražeći pravdu.

Novinar Željko Bodrožić izjavio je večeras na građanskom protestu u Novom Sadu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo u svoju oproštajnu turneju Srbijom.

„Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić krenuo je u svoju oproštajnu turneju, a mi koji želimo slobodno i pravedno društvo krenuli smo u pobedonosnu“, kazao je Bodrožić na četvrtom protestu „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu.

Bodrožić je optužio Vučića da je „prekrio Srbiju medijskim mrakom“ i da je „pojeo slobodne i nezavisne medije“.

Dodao je da su slobodni mediji i novinari jedan od glavnih zahteva protesta, jer bez toga nema slobodnog društva.

„Oslobodićemo ovo društvo kada lažni car abdicira i pobegne svojim letećim automobilom negde na Istok“, rekao je Željko Bodrožić.

Novinarka Gordana Suša rekla je da je ovo zlatno doba za režim, a mračno doba za građane.

„Lopove, zločince, plagijatore i palikuće promovisali su za važne sagovornike i postavili na važna mesta u društvu“, kazala je Gordana Suša.

Novinarka Branislava Opranović kazala je da je pred građanima Vojvodine i Srbije teška borba za slobodnu i građansku zemlju.

„Ali mi idemo u tu borbu, jer kakav je to život u kome te razbojnici autokratskog režima Aleksandra Vučića sapliću, lažu, tlače, a ti se ne buniš„, rekla je ona.

Nakon govora na trgu ispred Srpskog narodnog pozorišta demonstranti su krenuli u protestnu šetnju, a na trasi su prošli pored Policijske uprave u Novom Sadu i zgrade lista Dnevnik.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga