Do daljnjeg zatvorena popularna Najlon pijaca u Novom Sadu

"Pijaca će ostati zatvorena na određeno, jer ne može sprovesti adekvatne mere zaštite"

18. mar 2020

Popularna Najlon pijaca od danas pa do daljnjeg je zatvorena zbog epidemije virusa korona, saopštilo je danas novosadsko Javno komunalno preduzeće Tržnica.

“Budući da Najlon pijaca ne predstavlja mesto snabdevanja svežim životnim namirnicama, kako bi sprečili eventualne rizike po zdravlje i bezbednost naših sugrađana i svih posetilaca, pijaca će ostati zatvorena na neodređeno, jer ne možemo sprovesti adekvatne mere zaštite”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će svi ulazi na pijacu biti zaključani, a o svim daljim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Najlon pijaca je veoma posećena, naročito petkom, subotom i nedeljom. Nedeljom je poseti i do 50.000 ljudi.

Ta pijaca je nastala spontano šezdesetih godina prošlog veka u naselju Klisa. U prvo vreme činila su je dva reda na zemlji postavljenih najlona i novina, na koje su građani iznosili i prodavali istrošenu odeću i obuću, stare neispravne kućne aparate i nešto druge polovne robe.

Do danas, Najlon pijaca je vremenom izrasla u pravu „buvlju“ pijacu, sa širokom ponudom raznovrsne polovne robe, antikviteta, polovnih automobila, nameštaja, drvne građe, ogrevnog drveta, stoke i stočne hrane i kućnih ljubimaca.

Najlon pijaca zauzima površinu od oko 38.000 kvadratnih metara. Od ukupno 2.871 prodajnog mesta, 509 je predviđeno za prodaju polovnih automobila, a u izgrađenim objektima u okviru pijace nalazi se 25 poslovnih prostora i tri rashladne vitrine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga