Dnevnikova štamparija na prodaju za soliter

Predlog urbanističkog plana predviđa mogućnost da se Dnevnikova desetospranica poruši i sagradi novi stambeno-poslovni soliter

31. avg 2016

Dnevnik AD u stečaju će uskoro ponuditi na prodaju štampariju u Novom Sadu, a kako navode lokalni mediji na tom mestu će budući kupac moći da izgradi soliter od deset spratova.

Kako saznaje lokalni portal 021, Novi Sad je u JKP „Urbanizam“ već pokrenuo proceduru promene urbanističkog plana, kako bi omogućio ovu gradnju, a Grad je ujedno i jedan od najvećih poverilaca dugvanja Dnevnika.

Predlog urbanističkog plana predviđa mogućnost da se postojeća Dnevnikova desetospranica poruši i na njenom mestu sagradi novi stambeno-poslovni soliter iste visine.

Dnevnik nije prodat u postupku privatizacije medija, koji je prošle godine završen u Srbiji, akcije su podeljene sadašnjim i bivšim zaposlenima, a dnevni list je već mesecima u stečaju, čiji plan reorganizacije predviđa da se prodajom štamparije namire dugovi.

Procenjana vrednost štamparije je više od 500 miliona dinara, dok su potraživanja poverioca sa kamatama krajem 2015. godine iznosila 326 miliona dinara.

Portal dodaje da za sada nije poznato kada će štamparija biti prodata, a najveći problem predstavlja pravo vlasništva nad zemljištem na kojoj se nalazi objekt, a čiji je vlasnik Autonomna pokrajina Vojvodina.

Kako se navodi u dokumentaciji, Dnevnik AD je pred Upravom za urbanizam Novog Sada već pokrenuo postupak preuzimanja zemljišta u svoje vlasništvo kupovinom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga