Dnevnik: Stvara se vojvođanski front za ustavne promene

Pregovaraju LDP, LSV, SVM, a u igri i druge građanske političke stranke i nevladine organizacije

27. feb 2013

Predstavnici Liberalno-demokratske partije (LDP), Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara pregovaraju o formiranju političkog pokreta koji će inicirati ustavne promene i redefinisanje ustavnog položaja Vojvodine, piše današnji novosadski Dnevnik.

Ukoliko narednih nedelja bude postignut dogovor o zajedničkom političkom nastupu, time će se finalizovati ideja o formiranju „vojvođanskog fronta“, koju je pre nekoliko meseci izneo funkcioner LDP-a i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov.

Vrebalov je za Dnevnik potvrdio da se takvi razgovori vode i dodao da veruje da će se tom pokretu priključiti i druge političke stranke građanske orijentacije, kao i brojne nevladine organizacije.

On je ocenio da je objedinjavanje građanskih i proevropskih stranaka u Vojvodini neophodno, kako bi se sprečile tendencije urušavanja pokrajinske autonomije, ali i moguća radikalizacija vojvođanskog pitanja.

Pre desetak dana vojvođanski LDP najavio je donošenje političke platforme za ustavne promene, a potpredsednik te stranke Dušan Mijić je tu incijativu objasnio kao pokušaj da se spreči ponavljanje „jogurt revolucije“ u Vojvodini.

(Autonomija/Dnevnik) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga