Dnevnik: „Omnibus dva” koče G17 plus i SPS

Kako „Dnevnik” nezvanično saznaje, ministri iz G17 plus i Socijalističke partije Srbije još uvek nisu stavil…

20. feb 2009

Kako „Dnevnik” nezvanično saznaje, ministri iz G17 plus i Socijalističke partije Srbije još uvek nisu stavili potpis na zakon o prenosu nadležnosti AP Vojvodini. Verifikaciju „omnibusa dva” koče lider G17 i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, ministar kulture Nebojša Bradić, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić, ministar prosvete Žarko Obradović i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić. Paradoksalno, lider socijalista i ministar policije Ivica Dačić nije sporan – ali samo zato što iz njegovog resora nema nijedne nadležnosti koja bi trebalo da bude preneta Vojvodini.

Prema informacijama do kojih smo došli, s ministarstvima koja vodi G17 plus detalji zakona, kojim se razrađuje okvir budućih ingerencija APV, uglavnom su utanačeni, ali je Dinkić iz nekog razloga zaustavio potpisivanje. Kada je, pak, reč o socijalistima, još uvek ima nesporazuma oko nekih nadležnosti koje bi, po slovu novog statuta, trebalo da pređu na pokrajinski nivo, ali ministri nisu radi da ih se odreknu. Inače, nije zgoreg podsetiti na to da je princip potpisa resornog člana Vlade na zakon o prenosu nadležnosti uveden da bi ministarka za finansije Diana Dragutinović i pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić mogli s potpuno jasnih pozicija početi da rade na utvrđivanju finansijske konstrukcije koja će pratiti ovaj akt.

Ne znam to!

Indikativno je što ministar Dinkić prekjuče na konferenciji za novinare nije želeo ništa da kaže o zakonu o prenosu nadležnosti. Na pitanje novinara “Dnevnika” dokle je stiglo usaglašavanje resornih ministara i pokrajinske administracije o zakonu, Dinkić je odgovorio: “Ne znam to”.

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga