Đurić: Vučeviću, dođi na Liman da se prebrojimo!

“Ovo je tipičan primer partijskog razmišljanja gradonačelnika koji ne razume da je on gradonačelnik svih građana, a ne samo svojih glasača"

29. maja 2018

Zamenik predsednika poslaničke grupe Slobodni poslanici u Skupštini Srbije Vladimir Đurić pozvao je danas ministarku građevinarstva Zoranu Mihajlović da sprovede ovlašćenja koja ima kako bi se sprečilo uništavanje novosadske urbane četvrti Liman, za šta je optužio gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Đurić je na skupštinskom zasedanju podsetio da građani Limana već danima organizuju proteste i potpisuju peticiju protiv namere gradskih vlasti da “betoniraju” to naselje, odnosno da unište zelene površine izgradnjom garaža.

“Liman je jedna od poslednjih urbanistički humano projektovanih gradskih zona, sa pregršt zelenih površina”, kazao je Đurić.

On je optužio gradonačelnika Vučevića da je, na legitimno pravo građana da iskažu svoje neslaganje, zapretio da će on sakupiti više potpisa za “nekakve svoje peticije”.

“Ovo je tipičan primer partijskog razmišljanja gradonačelnika koji ne razume da je on gradonačelnik svih građana, a ne samo svojih glasača. Kao stanovnik Limana poručujem mu, da ako baš želi da se prebrojimo, možemo uzeti Limane kao merodavnu celinu, na kojoj on nema i nikada neće imati većinu. Ujedno ga pozivam da dođe uživo na sve te livadice koje građani sami brane i u lice čuje argumente tih ljudi i ponudi odgovore. A uveren sam da ih neće imati”, naveo je Đurić.

Dodao je da svoje stavove iznosi “pre svega kao građanin i kao komšija”, a ne kao političar i kao narodni poslanik.

“U jednom gradonačelnik jeste u pravu. Ovo jeste politika i jeste opozicija. I to loša urbanistička politika, koju je on sa svojom partijskom većinom doveo građanima pred vrata i pod prozore i tako ih prisilio da sami ustanu i suprotstave joj se i takvoj lošoj urbanističkoj politici postanu opozicija”, kazao je Đurić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga