Đurić (SMS): Vlast da postupi po Pravilniku obavezne imunizacije zdravstvenih radnika

"Ne postoji ni jedan razlog da se bude bolećiv i popustljiv prema antivakcinašima među zdravstvenim radnicima"

04. apr 2021

Generalni sekretar Stranke moderne Srbije Vladimir Đurić izjavio je danas da propis o obaveznoj imunizaciji zdravstvenih radnika postoji i zatražio od vlasti da sprovedu vakcinaciju lekara i medicinskog osoblja prema važećem pravilniku.  

Precizirao je da je reč o Pravilniku o programu obavezne i preporučene imunizacije stanovništva protiv određenih zaraznih bolesti.

“Propis, dakle, postoji i osnov za obaveznu vakcinaciji zdravstvenih radnika od korone je tu. Ne postoji ni jedan razlog da se bude bolećiv i popustljiv prema antivakcinašima među zdravstvenim radnicima”, napisao je Đurić na svom profilu na Fejsbuku.

On je upitao člana Kriznog štaba Predraga Kona zašto se do sada čekalo sa uvođenjem obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika i zašto to tek sada nagoveštava kao stvar koja se ozbiljno razmatra i koju ozbiljno treba shvatiti.

“Njihova imunizacija je obavezna protiv onih zaraznih bolesti eksplicitno utvrđenih Pravilnikom, a tu se navodi da je ona obavezna i protiv ‘drugih zaraznih bolesti, prema epidemiološkim indikacijama’”, podsetio je Đurić.

On je upozorio da lekari i medicinski radnici koji nisu preležali kovid-19 ili nisu vakcinisani protiv te zarazne bolesti mogu predstavljati izvor infekcije za pacijente, druge zaposlene, kao i osobe iz bliskog kontakta u populaciji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Vakcinoslavija
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga