Đurić (SMS): U Skupštini što pre otvoriti raspravu o izbornim uslovima i slobodi medija

"Predlozi nevladine organizacije CRTA su korisna tehnička osnova za početak dijaloga"

12. apr 2019

Republički poslanik iz Novog Sada i zamenik predsednika poslaničke grupe Stranke moderne Srbije u Skupštini Srbije Vladimir Đurić pozvao je danas vlast da prestane sa “predstavama” i da pod hitno u parlamentu otvori debatu o izbornim zakonima i uslovima, depolitizaciji regulatora elektronskih medija i stanju u medijima.

“Ako im u tome treba stručna pomoć, predlozi nevladine organizacije CRTA su korisna tehnička osnova za početak dijaloga. Parlament je mesto za debatu, a izbori sredstvo promene ili potvrđivanja vlasti. Autobuske mitingaške ekskurzije, kao jučerašnja u Novom Sadu, su zloupotreba javnih resursa u cilju simuliranja podrške vlastima, a koštaju sve građane, bez obzira na političko opredelenje”, naveo je Đurić u pisanoj izjavi za javnost.

Pozvao je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da do kraja meseca prihvati zahtev za seriju razgovora o zakonima vezanim za politički sistem, političke stranke, izbore i medije.

“Osiromašeni građani nemaju više vremena za detinjaste igre kao što je tobožnji štrajk gladu poslanika vladajuće većine i pojedinih ministara na koji, uz novčanu naknadu porukama, pozivaju ljude, a za koji je ideja očigledno potekla iz epizode o štrajku vlade iz Top liste nadrealista. Evropska Srbija ne gradi se po scenarijima ove kultne satirične serije”, naveo je Đurić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga