Đurić (SMS): Potpisali smo sporazum, ali ga treba doraditi

"SMS će insistirati na evropskim integracijama, jer bez njih reforme vrede taman koliko i revijalna fudbalska utakmica”

07. feb 2019

Generalni sekretar Stranke moderne Srbije (SMS) i republički poslanik Vladimir Đurić izjavio je danas da je ta stranka potpisala opozicioni Sporazum sa narodom, kao odgovor na zahteve građana upućene sa protesta koji se nedeljama održavaju širom Srbije, ali je dodao da taj dokument mora biti predmet dalje dorade, zasnovane i na sugestijama građana.

Đurić je u saopštenju za javnost naveo da potpuni bojkot Skupštine Srbije jedini ispravan put, ali je dodao da su svesni i da je trenutno tehnički neizvodljiv, te je selektivni bojkot iznuđen, uz rizik da deluje nedosledno, zbog čega treba nastaviti insistirati na boljem dogovoru.

Kada je u pitanju eventualni izlazak na izbore sa jedinstvenim opozicionim izbornim listama, Đurić je rekao da SMS ne želi da ih iko na silu uvlači u bilo kakve saveze.

“Pristanak na jedinstvenu izbornu listu značio bi upravo to, u trenutku kada se ne zna kada ćemo i na kojim nivoima imati izbore i kada se ne zna da li je više izbornih lista bolji pristup kojim se obezbeđuje da svaki opozicioni glas bude zastupljen u institucijama”, naveo je Đurić.

Dodao je da će SMS insistirati na evropskim integracijama, jer bez njih reforme vrede “taman koliko i revijalna fudbalska utakmica”.

On je kazao da ekspertska vlada koju opozicija najavljuje nakon smene aktuelnog režima ne sme poslužiti kao “skrivalica” za političare sa kompromitovanim biografijala i ljude čije politike Srbiji nisu donele dobre ishode.

“Ne želimo ni da iz učešća u izvršnoj vlasti budu unapred isključeni ljudi koji u njoj nikada nisu učestvovali”, rekao je Đurić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga