Đurić (SMS): Pitanje Kosova je prepreka napretku Srbije

“Ako hoćemo vraćanje na prethodne pozicije po Briselskom dijalogu i poglavlju 35, onda udaramo u ratne bubnjeve"

29. maja 2019

Republički poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić izjavio je danas da je pitanje Kosova prepreka napretku Srbije i kritikovao one predstavnike vlasti i opozicije koji zagovaraju povratak na stanje pre nego što je Briselski sporazum bio potpisan, uz ocenud a je reč o “udaranju u ratne bubnjeve”.

“Ako hoćemo vraćanje na prethodne pozicije po Briselskom dijalogu i poglavlju 35, onda udaramo u ratne bubnjeve. Vlast kakvu imamo i sistem u kojem živimo iznikli su na svim ratnim bubnjevima prethodnih decenija. Nastavimo li da udaramo u njih, ništa bolje ne treba očekivati”, naveo je Đurić u saopštenju za javnost.

Dodao je da se Kosovo kao prepreka napretku Srbije prelazi i otklanja sprovođenjem preuzetih međunarodnih obaveza.

“Sprovođenje preuzetih obaveza ne radi se poništavanjem ugovorenog, pogotovo ako si za njih glasao ili si danas u savezništvu sa onima koji su za njih glasali. Ta prepreka ne prelazi se i te obaveze ne sprovode se tako što kažeš ‘Briselski sporazum omogućio je albanskoj policiji da hapsi Srbe’, jer to nije tačno”, poručio je Đurić.

Dodao je da nemaju svi kratko pamćenje i da se građani dobro sećaju da su za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, iz kojeg je proistekao i Briselski dijalog, glasali i sadašnja i bivša vlast.

“Sadašnja vlast kao politički akter nastala je cepanjem radikala, kako bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Evropskoj uniji bio usvojen. Zajedno sa tadašnjom vlašću, današnjom opozicijom, ili barem njenim značajnijim delom. Onim delom koji je tada bio predvođen liderom današnje najjače opozicione grupacije”, naveo je Đurić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga