Đurić (SMS): Građanska opcija da počne da se ukrupnjava, SzS je desnica

"Pozdravljam ideju da se sedne dole i na taj način napravi razlika između protesta za demokratiju i nasilnih litija za srpstvo"

10. jul 2020

Generalni sekretar Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić pozdravio je danas ideju o sedenju na mirnim protestima protiv aktuelne vlasti i pozvao građanske opcije da sednu za sto i ukrupne se.

“Pozdravljam diferencijaciju građanskih opcija od nacionalnih. Pozdravljam ideju da se sedne dole i na taj način napravi razlika između protesta za demokratiju i nasilnih litija za srpstvo, jer protest je za demokratiju, građanska prava i slobode i kao takav mora biti nenasilan, a istrajan”, napisao je Đurić na Fejsbuku.

Izrazio je nadu da će građanske opcije preispitati stavove jednih o drugima i sesti za sto i ukrupniti se. “Posla ima puno, svi su dobrodošli da ga radimo zajedno”, poručio je Đurić.

Pozdravio je i neprekidno prisustvo ekipa beogradske televizije N1 na protestima, ali ih je kritikovao zbog “favorizovanja” Saveza za Srbiju.

Ne pozdravljam očigledno favorizovanje Saveza za Srbiju, njihovih lidera i njima priključenih intelektualaca, analitičara i njima bliskih javnih ličnosti, a pristrasnost je očigledna po datoj minutaži nakon slučajnih susreta”, naveo je Đurić.

Pozdravio je i nameru Boška Obradovića da se ujedinjava samo sa bojkot opozicijom, “jer sa desnicom ionako nema šta da se radi, pošto ona vlasti zamera nedovoljnu agresivnost u bavljenju pitanjima srpstva po regionu, a to bi samo moglo napraviti probleme”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga