Đurić (LDP): Kampanja državnih organa protiv žena – lov na veštice

"Odustalo se od idiotskih slogana za kampanju za podsticanje rađanja, ali je postalo mnogo opasnije, jer se u kampanju uključio predsednik Srbije Aleksandar Vučić"

22. feb 2018

Kandidat Liberalno-demokratske partije (LDP) za odbornika na beogradskim izborima 4. marta, Ivan Đurć ocenio je danas da se protiv žena koje iz bilo kog razloga ne žele da rađaju nastavlja kampanja najviših državnih organa kao „pravi lov na veštice 21 veka“.

Đurić je kazao da se odustalo od „idiotskih slogana“ za kampanju za podsticanje rađanja, ali da je „postalo mnogo opasnije“, jer se u kampanju uključio predsednik Srbije Aleksandar Vučić s predlogom da se primeni „makedonski model borbe protiv abortusa“.

„Makedonski model u prevodu znači da žena koja se odluči na abortus, mora da preživi tri dana zakonom propisane psihičke torture u bolnici. To su Gvantanamo metode mučenja pokazivanja ultrazvuka fetusa, ubeđivanja od strane doktora da donosi pogrešnu odluku“, kazao je Đurić, saopštila je LDP.

Ocenio je da „stigmatizacija žena, lov na veštice“ mora odmah da prestane, a da institucije i zdravstveni sistem budu podrška ženama, a ne njihovi najveći neprijatelji.

Đurić je kazao da je jedini način da se „zauvek zaustavi to ludilo“ izmena člana Ustava koji kaže da svako ima pravo da odlučuje o rađanju dece.

„To nije i ne sme da bude svačije pravo, to je isključivo pravo žene“, ukazao je Đurić.

(Beta; foto: LDP) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga