Đukanović: Tvrdnje Abazovića da dugujem porez državi najobičnija laž

"Kao građanin Crne Gore Milo Đukanović ne dugujem ni jedan cent po osnovu poreza, ni po bilo kom drugom osnovu"

05. jan 2021

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je danas da je objava potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića da je poreski dužnik najobičnija laž i prevara.

„Objava Dritana Abazovića da sam poreski dužnik je najobičnija laž i prevara. Kao građanin Crne Gore Milo Đukanović ne dugujem ni jedan cent po osnovu poreza, ni po bilo kom drugom osnovu“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Abazović je ranije danas kazao da dok priča o navodnom poštovanju Ustava i zakona, Đukanović duguje 12,4 miliona evra poreza državi. Nije saopštio više detalja.

Đukanović je dodao da je tačno da i javnost o tome sve zna, da je godinama akcionar u kompaniji „Global Montenegro“, koja kao pravno lice, a ne on lično, očitom greškom administracije firme, duguje ukupno 1.900 eura doprinosa.

On je dodao da je dakle Abazović, koji je trenutno i potpredsednik vlade slagao za preko 6.000 puta.

„I nije to najgore u svemu, jer se to dokazuje i brzo i lako. Gore od toga je što misli da smo svi šibicari kao i on, pa je valjda moja priča o identitetu i ugroženosti Crne Gore od velikosrpskog nacionalizma kojem on služi ustvari zbog izmišljenog poreskog duga. Zastiđe i za Vladu i za Crnu Goru“, naveo je Đukanović.

(Beta)

Global Montenegro: Gospodin Abazović lupa k’o Maksim po diviziji

Kompanija Global Montenegro oglasila se povodom današnje izjave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da je ta firma blokirana zbog dugovanja u iznosu od 12,45 miliona eura za poreze državi, uz poruku da „Gospodin Abazović lupa k’o Maksim po diviziji“.

„Na današnji dan, nakon što smo izmirili iznos od 1.939,06 eura po osnovu doprinosa, firma Global Montenegro državi Crnoj Gori ne duguje jedan jedini cent na ime bilo kog poreza ili bilo kog doprinosa. I to je ono što bi eventualno moglo da interesuje potpredsjednika Vlade“.

Kao pravno lice, firma Global Montenegro duguje, kako navode, drugom pravnom licu iznos ugovorenog kredita i prispjelih kamata.

„U normalnom sistemu, ovaj dio ne treba da interesuje potpredsjednika Vlade, jer se normalna vlada ne miješa u poslovne odluke dva privatna poslovna subjekta koji se ponašaju u skladu sa važećim zakonima. Zato je očigledna namjera gospodina Abazovića da svojim objavama na twitteru pokuša da prikupi neki jeftin politički poen. Neka ga prikuplja u svom dvorištu, jer što se nas tiče mi ćemo nastaviti da poslujemo u skladu sa važećim zakonima u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju kompanije.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović providno tvitnuo da on lično nije dužan poreze, ali nije demantovao da je kompanija čiji je suvlasnik blokirana na 12,45 miliona eura.

(Antena M)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga