Đilas: Vučić se zgražava nad kriminalcima koji su do juče za njih tukli građane

Veselinović u otvorenom pismu Vučiću: "Kako nisi znao za Belivuka, a sve kontrolišeš"

08. feb 2021

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da građani danima slušaju zgražavanje predsednika Aleksandra Vučića i njegovih saradnika nad kriminalcima koji su „za njih tukli građane na protestima, rušili Savamalu i obezbeđivali predsedničku inauguraciju tako što su davili novinare“.

Đilas je u pisanoj izjavio ocenio da Vučić, umesto da prvi bude ispitan zašto je vođu kriminalne grupe Veljka Belivuka i njegove saradnike nazivao dobrim momcima i navijačima, policija i tužilaštvo su se bavili organizovanjem „emisije na televiziji Pink“.

Po njegovim rečima, vlast organizuje medijsku kampanju umesto da istraži ko je angažovao Belivukovu ekipu da tuče novinare na dan inauguracije i „ko je dao a ko izvršio nalog da Belivuk i pored niza dokaza i nađenog DNK ne bude osuđen za ubistvo“.

„Iz svega što gledamo i slušamo ova tri dana jasno je da su se preigrali i da je sve što se dešavalo posledica saradnje kriminalaca i vrha države. Došlo je vreme da termin ‘vrh države’ zamenimo imenima i prezimenima onih koji su bili najrevnosniji u podršci mafiji ili su bili njen sastavni deo“, kazao je on.

Predsednik SSP-a je rekao da opozicija, u uslovima kada je jasno da protiv sebe ima pravu mafiju, mora da se izbori za izborne uslove.

„Ili će Vučić, da bi pobegao od toga i međunarodnih pritisaka za sva lažna obećanja, dok mu ‘Jovanjica 2’ visi kao teg oko vrata, kreirati sa svom ovom propagandom povod za svoju ‘Sablju’, da bi osakatio opoziciju, slobodne novinare i medije i sve što još nije uspeo“, poručio je Dragan Đilas.

Veselinović u otvorenom pismu Vučiću: Kako nisi znao za Belivuka, a sve kontrolišeš

Predsednik Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović upitao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako nije znao da su Beograd i Srbija u kandžama raznih Belivuka, a kontroliše sve službe“.

„Kako nisi znao da u Beogradu seku ekstremitete i glave i šalju ih protivničkim kriminalnim grupama, a znaš svaki tvit u kome se pominješ. Кako nisi znao šta rade ‘navijači’, a tvoje službe kontrolišu sve navijačke grupe, od Zvezde i Partizana, do seoskih liga. Кako nisi znao ko su ‘dobri momci’ kada su obezbeđivali tvoju inauguraciju i družili se sa tebi bliskim osobama“, upitao je Veselinović u otvorenom pismu Vučiću.

Postavio mu je i pitanje kako nije znao šta radi Dijana Hrkalović, a „ona je batinaše njegove stranke sa džipovima raspoređivala na izbornim mestima da uteruju strah u kosti građanima“.

„Кako ne znaš da opozicija nema veze sa kriminalcima, a tvoje službe nas prate i prisluškuju 24 časa dnevno. Da li si i ovom suđenju Aleksandre namenio ulogu predizborne političke farse kao i suđenju Miroslavu Miškoviću. Da li znaš Aleksandre Vučiću koliko si godina na vlasti. Da li si se, ipak, umorio Aleksandre“, upitao je Veselinović.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tradicionalno i moderno
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga