- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Đilas: Vučić i Šešelj kao nekad, zajedno rade na proterivanju albanskog pekara iz Srbije

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja da „zajedno kao nekad, rade na proterivanju našeg državljanina i sugrađanina Mona Đuraja iz Srbije, omogućavajući huliganima da mu život u Borči učine nemogućim“.

Reagujući na Šešeljevu objavu na Tviteru u kojoj je Mariniku Tepić nazvao „ustaškom kurvom koja je unapređena u šiptarsku majku“ zbog podrške koju je pružila Albancu Đuraju, vlasniku pekare u Borči, Đilas je ocenio da je reč o „najvišem stepenu bezobrazluka, primitivizma i kukavičluka koji je Vojislava Šešelja oduvek krasio“.

„Ni on, ni njegovi sledbenici Nikolić i Vučić, nisu bili u Slavoniji kad su Hrvati sprovodili Bljesak, ni u Krajini kada je u Oluji proterano stotine hiljada ljudi. Nisu bili na Kosovu kad je Srbija bombardovana i vlada u kojoj su sedeli potpisala povlačenje srpske vojske i policije, kad je naš narod proteran. Nikad ih nigde nije bilo kad je trebalo Srbiju braniti, ali su i on i Aleksandar Vučić uvek bili tu kad je trebalo vređati i klevetati ljude“, naveo je Đilas a prenela Stranka slobode i pravde.

On je dodao da je Marinika Tepić, inače potpredsednica Stranke slobode i pravde, „hrabra žena“ jer je MUP-u postavila pitanje ko je prijavio današnji skup u Borči i da li je policija dozvolila da bude održan.

„Ako nije izdata dozvola, isti je morao da bude zabranjen“, dodao je Đilas.

Protest grupe građana ispred pekare „Roma“ u Borči završen je danas šetnjom do drugog objekta čiji je vlasnik takođe Albanac Mon Đuraj, a okupljeni su najavili da više neće organizovati skupove, javio je portal Insajder.

I današnji protest kao i prethodni organizovan je nakon što je jedan od zaposlenih u pekari ranije objavio na Fejsbuku fotografiju iz centra Beograda na kojoj rukama pokazuje albanski nacionalni simbol – dvoglavog orla.

Vlasnik pekare inače se ogradio od postupka svog brata koji je objavio spornu fotografiju, navodeći da mu ni na koji način ne daje podršku i da nije bio prisutan kada je fotografija nastala.

Ispred te pekare u petak, 3. maja bio je skup podrške, pod nazivom „Burek solidarnosti“. Došli su predstavnici nevladinih organizacija i dela opozicije, a Mon Đuraj im je delio vodu i pecivo.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!