Đilas uznemiren i na ivici suza: Moja deca nisu ništa kriva

SzS i PSG optužili vlast za politički teror

03. maj 2020

Dragan Đilas, lider stranke Slobode i pravde, objavio je večeras na svom zvaničnom Tviter nalogu video snimak, u kome vidno potresen govori da su njegova deca plakala i bila uplašena, nakon što se u blizini njihovog doma sa obližnje zgrade čulo „Đilase lopove“.

“Večeras su sa ove zgrade sa ozvučenja pustili ‘Đilase lopove’, što su slušala moja deca, ovde na 30 metara gde žive. I plakala. I tresla se od straha. Zato što si ti, Aleksandre Vučiću, jedan kreten, bre. Bolesnik jedan koji šalješ debile, da puštaju odavde te tvoje laži”, rekao je Đilas vidno uznemiren, plakajući.

On je dodao da će sutra uveče da bude na istom mestu, u 20 časova, da sačeka ljude koji dolaze da puštaju pomenute prozivke na njegov račun sa ozvučenja.

“Biću ovde, da vidim vas hrabre koji to radite, da moja deca plaču. Odavde su izašli u deset do devet s mercedesom, kažu komšije da su došli neposredno pre pola devet. Pa dođite sutra uveče. Čekaću vas ja s mojim prijateljem, da vidim vas hrabre koji maltretirate ove ljude i koji maltretirate moju decu, kao da su ona nešto kriva. Odgovaraćeš za ovo kad tad, ja ti garantujem, kad tad”, rekao je Dragan Đilas kroz suze.

Podsetimo, simpatizeri Srpske napredne stranke, već nekoliko večeri zaredom puštaju sa ozvučenja “Đilase lopove”, i pale baklje.

(Nova.rs, foto: Screenshot Twitter)

SZS: Napadom na Đilasovu porodicu vlast ušla u najmačniju fazu

Savez za Srbiju (SZS) saopštio večeras da zastrašivanje porodice jednog od vođa te koalicije Dragana Đilasa pokazuje da je vlast „raskrstila sa civilizovanom političkom kompeticijom i sa zdravim razumom“, odnosno da je ušla u svoju najmračniju fazu.

U saopštenju SZS je podsetila da je već upozorila na moguće sukobe u društvu usled trenutnih političkih podela, i ponovila da će napadnute „braniti na ulicama i na svakom mestu“.

„Ne tražimo da policija istraži ovaj slučaj, niti sud da sudi počiniocima. Naručilac i inspirator svih napada na neistomišljenike u Srbiji je lično (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić. Njemu treba da se sudi. U zakonima ove zemlje postoje adekvatne kazne za ono što rade svih ovih dana. Ali sudove, kao i skupštinu i vladu je preuzeo Vučić“, navodi se u saopštenju.

SZS je dodao i da demokratska opozicija i građani imaju obavezu da „u najkraćem mogućem roku stvore uslove u kojim će te kazne biti izrečene na sudu“.

PSG poziva na javnu osudu uznemiravanja Đilasove porodice

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas sve opozicione političke faktore, udruženja za zaštitu ljudskih prava i institucije da se ujedine u javnoj osudi uznemiravanja porodice lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, ali i svakog drugog građanina Srbije.

Ocenivši uznemiravanje Đilasove porodice kao klasičan čin političkog terora, PSG je saopštio da je režim uporan u želji da zastraši narod Srbije, iako su građani još glasnijim protestima odgovorili na režimske „bakljade“ koje organizuju huligani i pristalice Srpske napredne stranke.

„Koristeći se tehnički proizvedenom bukom u vidu unapred snimljenog navijačkog skandiranja, režim Aleksandra Vučića je pokušavajući da zastraši građane i opozicione lidere demonstrirao nedopustivi čin zastrašivanja dece jednog opozicionog lidera“, ocenio je PSG.

Taj pokret u saopštenju je naveo da „s gađenjem“ osuđuje kukavičko delovanje režima Aleksandra Vučića usmereno protiv Đilasa, njegove porodice, i kako se u saopštenju dodaje, ostalih porodica i dece koja žive u blizini, a našle su se ne svojom krivicom na meti režima Aleksandra Vučića.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga