Đilas: TV Pink i slični mediji su fabrike mržnje i laži koje truju

"Šire mržnju i huškaju ljude jedne na druge"

26. okt 2018

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas izjavio je večeras u Novom Sadu da su mediji poput TV Pinka “fabrike mržnje i fabrike laži koje truju”.

Đilas je rekao da će jedan od znakova da je Srbija postala normalna zemlja biti dan kada TV Pink izgubi nacionalnu frekvenciju za emitovanje programa.

„Ali tako što će postojati institucije koje će proceniti da li oni ispunjavaju uslove za nacionalnu frekvenciju koja je javni resurs. Takvi mediji su fabrike mržnje i fabrike laži koje truju, šire mržnju i huškaju ljude jedne na druge po partijskoj pripadnosti. Vreme je da prestanemo da se delimo”, kazao je Đilas na tribini opozicionog SzS-a u Radnickcom domu u Novom Sadu.

On je ponovio da “u istoriji nije bilo većeg lažova od Vučića”.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da su u Srbiji zarobljene institucije, ljudi i mediji, a “fabrika laži radi u tri smene“.

„Dužni smo da se suprotstavimo, dužni smo da gasimo požar zajedno a ne da gledamo razlike“, poručio je Lutovac.

Član Predsedništva Narodne stranke Borislav Novaković kritikovao je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića zbog izjave da treba razmotriti mogućnost o rušenju Spensa zbog velikih gubitaka u kojima se nalazi.

„Možete li da zamislite te arhitekte kojima gradonačelnik objašnjava da Spens treba srušiti“, upitao je Novaković i rekao da Novim Sadom upravlja Andrej Vučić.

“Srpska napredna stranka pokušava od Novog Sada da napravi simbol svoje vlasti, a Savez će učiniti sve da ovaj grad bude simbol otpora ovoj štetočinskoj vlast”, kazao je Novaković.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije Željko Veselinović podsetio je da se nedavno izvinio za neprimerene reči i dodao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije izvinio što je svojom nedavnom izjavom u Kraljevu uvredio ne samo sve žene Srbije, već i radnike.

Predsednik Pokreta za Preokret Janko Veselinović rekao je da u Srbiji postoje dva saveza: jedno je Savez za Srbiju, koji se bori za sve ljude u zemlji, a drugo savez protiv Srbije, “upravo onaj koji hoće da ruši Spens”, kazao je Veselinović.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da treba uvesti Zakon o poreklu imovine. “I neka počne od nas. Da se sve doktorske diplome provere, da vratimo dostojanstvo prosvetnim i zdravstvenim radnicima“, kazao je Stefanović.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da kada vlast hoće da ga uvredi, onda kažu da je radio u biblioteci.

„Pa za njih je sramota raditi u kulturi. E to je razlika između nas i njih. Kultura je jedna od važnih tačaka našeg programa“, naveo je Obradović.

Na tribini je govorila i pokrajinska poslanica Svetlana Beba Balašević ocenila je da je pitanje da li biti protiv takve vlasti “nije pitanje političkih afiniteta nego morala“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga