Đilas: SSP potvrdio bojkot izbora

"Potrebno da se društvo oporavi od 50 dana izolacije"

09. maj 2020

Predsednik Stranke slobode i Pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je nakon današnje sednice predsedništva te partije da je potvrđena odluka da se bojkotuju izbori i da veruje da će i pokret „Dveri“, koje danas formalno odlučuju i istom pitanju, ostati pri istom stavu.

Govoreći o odluci Pokreta slobodnih građana da učestvuje na predstojećim izborima, Đilas je za N1 rekao da je ta odluka doneta u trenutku kada je opozicija „određenim evroparlamentarcima“ uspela da predoči da u Srbiji nema uslova da se izbori održe, kao i da učestvovanje na njima „neće ništa promeniti“.

„Mislim da ništa neće promeniti ako (u Skupštini Srbije) sedi 80, 50 ili 20 opozicionih poslanika“, rekao je Đilas.

Đilas je ocenio da je potrebno da se društvo oporavi od 50 dana izolacije i da u takvim uslovima nije trebalo „da se menjaju nikakve odluke“ ili da vlasti izbore pomere „barem za jesen“.

„Postoje ljudi koji su ušli na izbore odavno u saradnji sa (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem ili oni koji veruju da je to način da se nešto promeni… Ja ih neću javno napadati i kritikovati, ali verujem da to ide u korist produženja ove vlasti“, rekao je Đilas.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga