Đilas: SNS preuzeo televizije Prva i O2, dokaz emitovanje spota kojim se vređaju lideri opozicije

"Odgovaraće zbog učešća u ovakvim fašističkim kampanjama"

03. feb 2019

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas ocenio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) preuzela televizije Prva i O2, a kao dokaz za to naveo je to što je na tim televizijama emitovan spot te stranke u kojem se vređaju lideri opozicije i građani koji protestuju.

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je dan posle protesta u Beogradu na televiziji Prva emitovan spot čija produkcija je, kako je rekao, koštala 100.000 evra.

„Pljačkom Telekoma Srbije Aleksandar Vučić je dodelio novac Srđanu Milovanoviću za kupovinu Prve i O2 televizije. Kome to do danas nije bilo jasno, od danas sigurno jeste“, napisao je Đilas i dodao da se protivzakonito emituje spot sa političkim sadržajem, a da izbori i nisu raspisani.

Srpska napredna stranka objavila je sinoć na svom sajtu, zvaničnim nalozima na društvenim mrežama, kao i na Jutjubu spot u kojem se ismevaju lideri opozicije Dragan Đilas i Vuk Jeremić i građanski protesti širom Srbije.

Đilas je kazao da je sajt B92 pod naslovom „Sramota, Đilasovi doneli vešala na Terazije“ optužio opoziciju za incident na protestu koji on javno sinoć osudio, navodeći da je u pitanju namerna provokacija.

„Po reakciji Vučićevih medija, jasno je da im je ideja bila da unize proteste“, ocenio je Đilas.

On je kazao da novi suvlasnik Kopernikusa Srđan Milovanović „očigledno želi jezivom propagandom da stane rame uz rame sa Željkom Mitrovićem“.

„Ja mu poručujem da će odgovarati pred nadležnim organima – kako za učešće u pljački građana Srbije, tako i za učešće u ovakvim fašističkim kampanjama“, napisao je Đilas.

Na društvenim mrežama pojavila se slika vešala, navodno sa protesta koji je sinoć održan u Beogradu, a Đilas je na svom tviter nalogu napisao „ovima koji pokušavaju da pokvare dostojanstvene demonstracije ubacivanjem provokatora koji nose neko ‘vešalo’ poručujemo da neće uspeti da bolju Srbiju prikažu kao ljude koji šire mržnju. Adresa je na drugoj strani“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga