Đilas: Protest protiv svega lošeg u društvu, stranku osnivam u februaru

"To će biti levičarska stranka"

08. dec 2018

Jedan od lidera i osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da protest, koji će biti organizovan u Beogradu danas, neće predstavljati politički, već miran, građanski protest protiv nasilja.

On je u intervjuu za list Blic naveo da će to biti protest protiv „svega lošeg u društvu“ i da na njemu neće biti političkih govornika, kao i da se neki članovi SZS ne slažu sa govornicima koji su najavljeni – glumcima Mirjanom Karanović i Branislavom Trifunovićem.

Đilas je najavio da će tokom ovog meseca organizovati inicijativni odbor za osnivanje stranke, nakon čega će početi s prikupljanjem potpisa, a da će ona biti formirana najverovatnije u februaru.

„Ona će postati osnivač SZS, biće stranka koja će se zalagati za svih 30 tačaka predstavljenih u programu SZS. To će biti levičarska stranka. Neće biti moguće da onaj ko je aktivan član neke od stranaka iz Saveza pređe u nju, da one ne bi bile oštećene na taj način“, rekao je Đilas.

On je ocenio i da će sledeće godine biti održani izbori, iako nije izborna godina i da u SZS planiraju da za njih do tada „sazna više od 20 odsto građana“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga