Đilas: Proces pada Vučićevog režima je krenuo i niko ga ne može zaustaviti

"Dajte da izađemo više iz tog ciklusa mržnje"

25. maja 2019

U Srbiji može da bude bolje kada se ujedine svi koji su shvatili da ovaj režim vodi zemlju u sunovrat i propast, rekao je u Kragujevcu predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

„Ako svi zajedno damo svu energiju i trud, mi ćemo ih srušiti sa vlasti“, rekao je Đilas na tribini „Može Srbija“ povodom formiranja Inicijativnog odbora ŠP u Kragujevcu.

On je dodao da je proces „pada režima Aleksandra Vučića krenuo i niko više ne može da ga zaustavi“.

Đilas je ocenio da u Srbiji ima iole slobodnih medija i poštenih izbora, rezultat bio – pobeda opozicije i pad „nakaradnog režima jednom zauvek“.

Đilas je rekao da jedna od osnovnih stvari stranke kojom predsedava jeste obećanje da će, kada dođu na vlast, sve to što je oteto građanima Srbije i građanima Beograda – vratiti građanima.

„Nećemo mi nikome otimati, koliko ste para dali, koliko ste uložili i dobit koju ste očekivali – sve ćemo vam to platiti, ali zemljište u Srbiji, rudna bogatstva i vode moraju ostati državna svojina, moraju pripadati građanima Srbije“, rekao je Đilas.

Đilas je rekao da je potrebno menjati sistem u Srbiji, da svako može slobodno i hrabro da kaže šta misli o svakom političaru na vlasti.

On smatra da u vezi sa Kosovom može da se napravi neki napredak ako počne da se radi na pomirenju dva naroda.

„Dajte da izađemo više iz tog ciklusa mržnje“, rekao je Đilas.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga