Đilas o Trifunoviću: Ne treba koristiti preteške reči

"Ne vidim smisao da oni koji su sa SNS-om učestvuju na protestima. Ako ste za proteste, izađite iz koalicije sa vlastima"

04. mar 2019

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je danas, povodom nastupa lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića na protestu u Novom Sadu, da se on često ne slaže sa njegovim rečnikom i da te „preteške reči“ ne treba koristiti.

„Suština onoga što je Trifunović rekao je u tome šta lažna opozicija radi u Srbiji. Nenad Čanak je u vlasti sa Vučićem i treba da bude spreman na kritiku“, rekao je Đilas novinarima ispred zgrade Skupštine grada Beograda.

Lider PSG Sergej Trifunović optužio je u subotu u Novom Sadu Čanka da planira otcepljenje Vojvodine i na njegov račun izneo više uvreda kao što su „debelo krme“ i „smdljivo podlo đubre“.

Trifunović je još rekao da je Čanak, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, „lažni opozicionar“, koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Đilas je rekao da ne bi koristio izraze kakve je upotrebio Trifunović i ne bi na taj način izneo suštinu.

„Ne vidim smisao da oni koji su sa SNS-om učestvuju na protestima. Ako ste za proteste, izađite iz koalicije sa vlastima“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, u tom slučaju bi trebalo da uđu među građane „koji bi im možda i oprostili što su nekoliko godina bili na pogrešnoj strani“.

On je rekao da ne misli da u Srbiji postoje građani koji žele da otcepe Vojvodinu.

„Oni žele da žive u svojoj državi Srbiji“, rekao je Đilas.

Komentarišući proteste, Đilas je rekao da je to otvorena govornica i da se na njoj ne može određivati ko će i kako govoriti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga